Vakantie Bodensee
Vakantie Bodensee

Vakantie Bodensee

De Bodensee is een mooi en veelzijdig gebied op de grens van Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Het gebied beschikt over het grootste meer van Duitsland en een van de grootste van heel Europa! De Bodensee bestaat uit drie verschillende regio's: de Überlinger See, de Untersee en de Obensee, met allen een eigen eiland. Een vakantie aan de Bodensee is zeer populair onder Europese toeristen door de verscheidenheid aan natuur, activiteiten en bezienswaardigheden. Je kunt bijvoorbeeld verschillende excursies op en in het water van het meer ondernemen, zoals boottripjes en watersporten. En er zijn bovendien tientallen adembenemende wandelingen en fietsroutes af te leggen.

Bodensee en cultuur

In en rondom de Bodensee zijn diverse culturele evenementen en bezienswaardigheden te bezoeken. Zo wordt ieder jaar sinds 1946 een wereldberoemd cultureel festival georganiseerd op een drijvend podium midden in het meer! Ook op andere plaatsen rondom de Bodensee vind je diverse festiviteiten in de zomermaanden, zoals bij het theater op de Kornmarkt en de Bregenzer Festspiele. In Unteruhldingen vind je tijdens je vakantie aan de Bodensee het Paalbouwmuseum, een van de grootste archeologische openluchtmusea van de hele wereld. Hier vind je diverse op het origineel gebaseerde gebouwen uit het bronzen en stenen tijdperk. Ook is er een onderwaterwereld aanwezig met een multimediashow.

Bezienswaardigheden in Bodensee

Tijdens een vakantie aan de Bodensee is er van alles te zien. Bekijk bijvoorbeeld de grootste waterval van Europa bij Schaffhausen, de Rheinfall van maar liefst 23 meter hoog en 150 meter breed. In het bijbehorende dorpje Neuhausen am Rheinfall is een mooi historisch slot te bekijken, Schloss Wörth. De stad Konstanz is een bezienswaardigheid op zich. De stad beschikt over vele tuinen en parken waar je heerlijk kunt wandelen en waar mooie beelden en oude gebouwen te bekijken zijn. Tot slot is het eiland Reichenau absoluut het bezoeken waard. Het geniet Werelderfgoed-status en er staat een benedictijnenklooster uit 724.

Omgeving

De omgeving van de Bodensee is een waar paradijs voor iedereen die houdt van natuur. Een vakantie aan de Bodensee kan voor deze vakantiegangers dan ook niet zonder een mooie wandeling of een stevige fietstocht langs het water. Kijk je ogen uit op het eiland Mainau, waar kleurrijke bloemen en veel natuur te vinden is. Huur een bootje, ga zwemmen of onderneem een watersport. Door de goede ligging op de grens van meerdere landen is de natuur divers en vind je er zowel bergen als vlakke weilanden, en zowel dichtbegroeide bossen alsook uitgestrekte vlaktes. Kortom, voor iedere natuurliefhebber wat wils.