Vakantie Bergisches Land
Vakantie Bergisches Land

Vakantie Bergisches Land

Tussen de rivieren de Rijn, Ruhr en de Sieg ligt ten zuiden van het Ruhrgebied het heuvelachtige Bergisches Land. Het gebied draagt de naam van de graven van Berg, die er eeuwenlang regeerden. Het natuurgebied wordt gekenmerkt door vele stuwmeren, rivieren en beken. De rivier de Wupper stroomt er dwars doorheen. Tijdens je vakantie in het Bergisches Land is er dan ook veel te doen op het gebied van watersport, maar ook wandelaars en fietsers of mountainbikers hebben mogelijkheden te over. De oude stadjes en gezellige dorpjes brengen je in een wereld waar de tijd eeuwen lijkt te hebben stilgestaan.

Bergisches Land en cultuur

Wuppertal, Remscheid en Solingen vormen de Bergische stedendriehoek (die Bergischen drei). Wuppertal is de grootste stad en staat op cultureel gebied bekend om de zweefbaan, het danstheater van de Duitse choreografe Pina Bausch, het beeldenpark van de Engelse beeldhouwer Tony Cragg en het jaarlijkse Schüler-Festival voor het promoten van jonge rockartiesten. Remscheid ligt in het hart van het Bergisches Land. Het is een mooie stad om te shoppen en het vormt het startpunt van maar liefst 65 wandelwegen door stadsparken en bos- en landbouwgebied. Solingen is bekend om de metaalindustrie (messen en scharen). Geniet tijdens je vakantie in het Bergisches Land ook van de natuur en rust en bestel bij een gezellig bistrootje een Bergische Kaffeetafel, een traditionele koffietafel gevuld met diverse soorten koek en taart, waarbij de koffie wordt geserveerd in een tinnen kannetje, de Dröppelmina.

Bezienswaardigheden in het Bergisches Land

Het dorpje Lindlar bevindt zich in het midden van het Bergisches Land. Daar kun je de ruïne van de voormalige waterburcht Eibach en het openluchtmuseum ‘Frielichtmuseum Lindlar’ bezoeken. Voor kinderen is het sprookjesbos in Altenberg een leuke bestemming voor een dagje uit. Je zult tijdens je vakantie in het Bergisches Land ook diverse indrukwekkende historische monumenten kunnen bezichtigen, zoals de gigantische voormalige kloosterkerk Altenberger Dom in Odenthal. In het Slot Homburg in Nürnbrecht is het Oberbergisches museum gevestigd. De Müngstener Brücke is de hoogste spoorbrug in Duitsland. Het overspant het hoogste dal van de Wupper tussen Remscheid en Solingen.

Omgeving

De prachtige natuur in het Bergisches land nodigt uit voor vele outdoor activiteiten. In de Naturarena Bergisches Land kun je kiezen uit 21 wandelroutes. Diverse uitzichttorens zorgen voor spectaculaire vergezichten. De hoogste uitkijktoren is 35 meter hoog en ligt bij Morsbach. De mooiste uitkijktoren is de Haly Turm bij Engelskirchen-Ründeroth. Vanuit Nümbrecht kun je kiezen uit mooie fietsroutes langs pittoreske dorpjes, natuurgebieden met de mooiste panorama’s of een kindvriendelijke route langs speeltuinen en een midgetgolfbaan. Wie zijn vakantie in het Bergisches Land actief wil doorbrengen, komt hier zeker geheel aan zijn trekken.