Vakantie Beierse Woud
Vakantie Beierse Woud

Vakantie Beierse Woud

Vakantie in het Beierse Woud brengt je naar een pittoresk gedeelte van het Duitse middelgebergte aan de Tsjechische grens. De hoogste bergtop ligt op 1456 meter hoogte en heet de Große Arber. De belangrijkste rivier van het gebergte is de Regen die uitloopt naar het stadje Regensburg. In de zomer kun je prachtige wandelingen maken door het natuurgebied met haar spectaculaire vergezichten. Maar liefst 240 km2 van het gebied is ondergebracht in een nationaal park waar je geniet van de bossen, het water en de bewoners. In de winter kun je er heerlijk skiën. Een vakantie in het Beierse Woud is eigenlijk ideaal voor iedereen.

Beierse Woud en cultuur

De mensen van het Beierse Woud zijn altijd gastvrij en gezellig. Dat merk je meteen als je aankomt in een van de steden of dorpjes waar je vakantie in het Beierse Woud begint. Geniet van het eten in de typische Beierse restaurants en uiteraard proef je een van de lokale bieren. Ieder dorp heeft zo wel haar eigen specialiteiten, zoals varkenschnitzel, diverse kazen, bavarois en Beierse kool op het menu staan. Naast speciaalbier uit de streek, geniet je ook van heerlijke Beierse wijnen. In de steden en dorpjes heerst die echte Duitse bergcultuur met gezellige houten huizen en rokende schoorstenen.

Bezienswaardigheden in het Beierse Woud

Bezoek tijdens je vakantie in het Beierse Woud bijvoorbeeld Regensburg, Waldmünchen, Bodenmais en Zwiesel – om maar een paar plaatsjes te noemen. Het Museumdorf bij Dreiburgensee is een echte aanrader, net als het informatiecentrum Nationaal Park in Neuschönau of Ludwigstal. In Frauenau is een glasmuseum met prachtige glazen kunstwerken en er bevindt zich de prachtige Kirche Maria Himmelfahrt. Maar een wandeltocht door het Nationaal Park Beierse Woud zelf is echt een aanrader. De prachtige ongerepte natuur met haar beekjes, kliffen en meren is iets dat je gezien moet hebben.

Omgeving

De omgeving van het Beierse Woud is ook heel bijzonder. Tijdens de vakantie in het Beierse Woud hop je zo even naar de Tsjechische buren aan de andere kant van de bergkam. Dit is het Bohemer Woud. Ga je in de winter op vakantie naar het Beierse Woud? Stop dan zeker in Mauth bij het iglodorp. Een geweldige ervaring – vooral met kinderen – waar je leert hoe mensen leven in een iglo, maar ook hoe je zelf een iglo bouwt. Een geweldige ervaring voor jong en oud! Wil je tijdens de vakantie nog even een stad aandoen, dan zijn Neuburg an der Donau en Augsburg zeker aan te raden.