Vakantie Beierse Alpen
Vakantie Beierse Alpen

Vakantie Beierse Alpen

De Beierse Alpen zijn die gedeeltes van de Alpen, die in de Duitse deelstaat Beieren (Duits: Bayern) liggen. Hieronder vallen een aantal gebieden. De bekendste zijn de Allgäuer Alpen, de Chiemgauer Alpen en het Berchtesgadener Land. De Beierse Alpen vallen ongeveer samen met de grens van Oostenrijk (bij Tirol). Ook de hoogste top ligt op de grens met Oostenrijk: de Zugspitze, met zijn 2.962 meter hoogte. Je vakantie in de Beierse Alpen is vanuit Nederland in ongeveer negen auto-uren te bereiken. Vliegen doe je het best op Salzburg (net over de grens met Oostenrijk) of München, de hoofdstad van Beieren die iets noordelijker in de deelstaat ligt.

Beierse Alpen en cultuur

De Beierse cultuur maakt een groot deel uit van de charme van een vakantie in de Beierse Alpen. Beieren staat bekend om een mix van authentiek leven en een hoge levensstandaard. Op straat zul je zeker mannen in de bekende lederhose en vilten hoedje tegenkomen, in combinatie met de nieuwste gadgets: lederhose meets laptop. 'Die Bayern' zijn een zelfbewust, ontspannen volk met veel humor en goedbewaarde, eeuwenlange bergtradities. Dit is terug te vinden in de houten huisjes, de taal, en zeker ook in de culinaire traditie. Hier eet je zoals de boeren: no-nonsense, stoer en vol van smaak.

Bezienswaardigheden in de Beierse Alpen

Vier je vakantie in de Beierse Alpen? Dan kun je genieten van spectaculaire bergen, oerbossen, kabbelende beekjes en in de winter natuurlijk van besneeuwde bergen en veel wintersportplezier. De Beierse Alpen zijn een wintersportgebied bij uitstek en veel kampioenen op diverse sportgebieden komen hier vandaan. Vlak naast de Königssee bij Berchtesgaden kun je bijvoorbeeld meekijken in de beroemde bobsleebaan, waar regelmatig kampioenschappen worden gehouden. Maar ook in de zomer zal wandelen door de groene, lommerrijke weides met het geluid van koebellen niet snel vervelen. Met een goede portie kaiserschmarrn na afloop!

Omgeving

De Beierse Alpen zijn een paradijs voor iedereen die van indrukwekkende bergen, sportieve activiteiten in de buitenlucht en een unieke cultuur houdt. Kinderen kunnen zich hier volledig uitleven en wie ooit op vakantie in de Beierse Alpen is geweest, vergeet het gebied niet snel meer. De stoere kleuren en pure geuren, authentieke architectuur en de leuke, gastvrije Beierse bevolking laat iedereen zich thuis voelen. Daarnaast zijn de De Beierse Alpen niet voor niets een geliefd kuuroord. Maar het mooiste van de Beierse Alpen blijven toch de Alpen zelf. Je raakt nooit uitgekeken op het natuurschoon dat zich, zover je oog reikt, in alle glorie aan je ontvouwt.