Vakantie Beieren
Vakantie Beieren

Vakantie Beieren

In Zuid-Duitsland vind je de veelzijdige regio Beieren met indrukwekkende bossen, sfeervolle dorpjes, prachtige bergen, schilderachtige vergezichten en nog veel meer. Ieder jaar kiezen duizenden toeristen voor een vakantie in Beieren, in dit prachtige gebied. Dat is niet voor niets: Beieren heeft veel te bieden. Zo kun je er heerlijk wandelen, fietsen, rondrijden en zijn er diverse sportieve activiteiten te ondernemen in de natuurgebieden zoals kanoën, mountainbiken en zwemmen. Er zijn echter ook veel gezellige dorpjes te vinden en het bruisende München is de levendige hoofdstad van het gebied. Beieren bestaat grotendeels uit historische monumenten, burchten en kastelen waar je zonder twijfel je ogen uit zult kijken.

Beieren en cultuur

Beieren staat bol van de culturele festivals en evenementen. Op het platteland van Beieren vindt met regelmaat een traditiegetrouwe ruiterprocessie plaats. Bij dit culturele feest worden de paarden, die vroeger een belangrijk element waren in de landbouw, gezegend. De paarden worden versierd en de mensen kleden zich in traditionele klederdracht. Tijdens je vakantie in Beieren kun je nog veel meer culturele hoogtepunten bekijken. Bezoek bijvoorbeeld een van de vele expressionistische musea; het expressionisme is begonnen in dit Duitse gebied. In de musea in Bernried am Starnberger See en in Kochel am See vind je werk van kunstenaarsgemeenschap Die Brücke.

Bezienswaardigheden in Beieren

Tijdens je vakantie in Beieren kun je maar liefst meer dan 50 historische kastelen, burchten en kloosters bekijken. Slot Neuschwanstein is een van de hoogtepunten van het gebied. Dit schilderachtige slot staat boven op de groene Pöllatkloof en heeft een indrukwekkend exterieur én interieur. De Keizerburcht van Neurenberg is een van de meest belangrijke paleizen uit de middeleeuwen en staat tevens op een heuvel, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over Neurenberg. Slot Linderhof is tevens de moeite waard. Het is een bijzonder gebouw met kleurrijke tuinen, een nagemaakte druipsteengrot, een waterval en nog veel meer.

Omgeving

Beieren is de perfecte plek voor fietsers, bergbeklimmers, wandelaars en andere actieve vakantiegangers. Er is maar liefst 40.000 kilometer gemarkeerde wandelpaden te vinden waarbij je diverse hoogtepunten tegenkomt. Ga vlot varen op de Isar of bezoek het groene natuurgebied Kleiner Arbersee, waar je zowel bossen als bergen tegenkomt. Ontdek de hoogste berg van Duitsland, de Zugspitze, en sta versteld van het natuurschoon bij de berg de Wendelstein van 1.838 meter hoog. Maak een sprookjesachtige vaartocht over de Königssee en ontdek de geheimen van de Breitach-kloof. Kortom, een vakantie in Beieren is onvergetelijk voor iedere soort vakantieganger.