Vakantie Baden Württemberg
Vakantie Baden Württemberg

Vakantie Baden Württemberg

De Duitse deelstaat Baden-Württemberg ligt in het zuidwesten van het land. De regio grenst aan Frankrijk in het westen en Zwitserland in het zuiden. Het gebied is zeer heuvelachtig. Dit heeft te maken met de gebergten van de Schwäbische Alb in het hart van Baden-Württemberg en de Allgäu, gelegen in het uiterste zuiden. De Donau ontspringt in het stadje Donaueschingen en de Bodensee ligt in het zuiden. Een vakantie in Baden Württemberg is dan ook puur genieten van een adembenemende natuur. Het is ook een weldaad voor lichaam en geest vanwege de vele kuuroorden en voortreffelijke gastronomie.

Baden-Württemberg en cultuur

De levendige geschiedenis geeft een vakantie in Baden Württemberg een enorme keuze aan mogelijkheden op het gebied van kunst en cultuur. Stuttgart is de hoofdstad van de deelstaat en is vooral bekend als auto-industriestad voor de merken Mercedes-Benz en Porsche. Het is een belangrijk cultureel centrum en je kunt er dan ook in vele theaters genieten van klassieke muziek, theater en dans. Voor meer kunst en cultuur kun je terecht in het unieke Zentrüm für Kunst und Medientechnologie (ZKM) in de levendige stad Karlsruhe. Freiburg im Breisgau heeft een oud stadscentrum, waar de bekende Freiburger Münster te vinden is.

Bezienswaardigheden in Baden-Württemberg

In Baden-Württemberg valt veel te ontdekken en het is bijna niet mogelijk om alle bijzonderheden van dit gebied in één vakantie te zien. Voor de hele familie is er vanalles te beleven. Het oudste attractiepark van Duitsland Trippsdrill is een aanrader. Het park is met precisie nagebouwd uit hoe het in dit gebied rond 1880 uitzag. Andere attractieparken vind je in Günzburg (Legoland) en Zirndorf (Playmobil-Funland). Een bezoek aan het wereldberoemde en door vele dichters geroemde Heidelberg hoort zeker onderdeel van je vakantie te zijn. Voor skifanaten met kinderen is het familieskipark Söllereck in Oberstdorf een ideale bestemming voor een vakantie in Baden Württemberg.

Omgeving

In het Zwarte Woud kun je in de lente en de zomer heerlijk wandelen en fietsen. In de winter is het een sneeuwparadijs waar je kunt snowboarden en skiën. Tijdens je vakantie in Baden Württemberg kun je in het kuuroord Baden Baden helemaal tot rust komen. De hoge bergen in het natuurpark Frankenhöhe in het noorden van de deelstaat bieden de wandelaar een fantastisch panorama. Je komt er langs burchten en kastelen en plaatsen waar je kunt genieten van regionale specialiteiten. Het natuurpark ligt tussen de schilderachtige historische dorpen Ansbach, Feuchtwangen en het romantische stadje Rothenburg ob der Tauber. De Bodensee is een mooie gelegenheid om het eiland Mainau (met mediterrane begroeiing) en kloostereiland Reichenau te bezoeken. Deze laatste is voorzien van drie romaanse kerken die tot het UNESCO-werelderfgoed behoren.