Vakantie Duitsland
Vakantie Duitsland

Vakantie Duitsland

Veel mensen kiezen voor Duitsland als vakantiebestemming vanwege de vele mogelijkheden om dichtbij huis te genieten van een welverdiende vakantie. In het hoge noorden zijn vooral de kustplaatsen aan de Noord- en Oostzee trekpleisters, terwijl de Alpen in het zuiden met name in de winter erg in trek zijn. Grote bossen, rivieren en een verscheidenheid aan grote en kleine steden maken het land nog aantrekkelijker voor vakantiegangers. De bezienswaardigheden variëren van historisch tot modern, terwijl ook aan de actieve bezoeker gedacht is met verschillende attractieparken. Een vakantie Duitsland is het hele jaar door mogelijk, afhankelijk van de bestemming en de eigen wensen.

Duitsland en cultuur

Op het eerste gezicht lijkt de Duitse cultuur veel op de Nederlandse. Het overwegend gereformeerde noorden dat eens verdeeld was tussen Oost- en West-Duitsland lijkt het meest op Nederland. Hoe meer je richting het zuiden van Duitsland reist, wordt duidelijk dat het overwegend katholieke deel van het land nog redelijk authentiek is. In kleine dorpen wordt de traditionele klederdracht gedragen, er worden veel plaatselijke feestdagen in ere gehouden en ook het eten is vers en lokaal. Over het algemeen zijn Duitsers in de omgang met elkaar bijzonder formeel. Houd hier daarom rekening mee tijdens je vakantie Duitsland.

Bezienswaardigheden in Duitsland

De rijke historie van het land die teruggaat tot de tijd van de Romeinen heeft geresulteerd in tal van historische overblijfselen. Denk daarbij aan de Brandenburger Tor, Loreley in de Rijnoever, maar ook Schloss Neuschwanstein of het Rijksdag gebouw. Naast architectonische en historische bezienswaardigheden zijn er diverse natuurlijke bezienswaardigheden, die bekend staan vanwege de rijke flora en fauna. Hierbij valt te denken aan het Zwarte Woud, bloemeneiland Mainau, de Zugspitze en diverse nationale parken. Veel steden hebben musea waar liefhebbers van kunst en geschiedenis hun hart op kunnen halen. Grote dierentuinen completeren het aanbod bezienswaardigheden en maken een vakantie Duitsland bijzonder gevarieerd en aantrekkelijk.

Omgeving

Duitsland is een zeer uitgestrekt land dat gekenmerkt wordt door industrie, steden, bergen, bossen en grote rivieren. Het noorden grenst aan twee verschillende zeeën met verschillende kustplaatsen waar het tijdens een vakantie Duitsland goed toeven is. In het zuiden zijn de bergen bepalend voor het landschap. Alhoewel de omgeving ook in de zomer bijzonder mooi is, is het vooral de winter die extra veel toeristen naar het zuiden trekt. De bergen zijn perfect geschikt voor het uitoefenen van verschillende vormen van wintersport.

Vakantie Duitsland