Vakantie Sjælland
Vakantie Sjælland

Vakantie Sjælland

Bij een vakantie in Denemarken denk je al snel aan een vakantie op Sjælland. Dit meest rechts gelegen eiland van Denemarken ligt recht onder Zweden en naast het Deense eiland Fyn. De bruggen Beltburg en Sontbrug verbinden het eiland met Zweden en Fyn. Sjælland heeft ongeveer 2 miljoen inwoners, waarvan het merendeel in hoofdstad Kopenhagen woont. Een vakantie op Sjaelland is dan ook pas compleet met een bezoek aan deze leuke, ontspannen designstad met culinaire highlights. Je vliegt in iets meer dan een uurtje naar vliegveld Kastrup bij Kopenhagen. De afstand met de auto is ongeveer 800 kilometer.

Sjælland en cultuur

Vakantie op Sjælland? Het eiland heeft veel te bieden. Zelfs in dit zuidelijke deel van Scandinavië is de vikinggeschiedenis nog levendig te proeven. In de huidige tijd houden de Denen het een stuk rustiger. De Deense cultuur wordt gekenmerkt door het bekende 'hygge'. Hygge zou je kunnen omschrijven als gezelligheid, warmte, genieten van de kleine dingen des levens. Deze ongedwongen, vriendelijke sfeer vind je overal terug tijdens je vakantie op Sjælland. Denen houden van simpel en natuurlijk, met veel oog voor ambacht en design.

Bezienswaardigheden op Sjælland

Een vakantie op Sjælland is niet compleet zonder een bezoek aan het Vikingschip Museum in Roskilde. Hier komen de Vikingen en het leven op zee tot leven. In de zomer organiseert het museum zelfs zeiltochten. Een onvergetelijke ervaring voor jong en oud! In hetzelfde Roskilde vindt jaarlijks in de maand juni het bekendste muziek-en cultuurfestival van het Noorden plaats. De hoofdstad Kopenhagen is een paradijs voor wie van design houdt. Kleine winkeltjes wisselen elkaar af met beroemde designwinkels zoals Illums Bolighus en mooi vormgegeven culinaire eettentjes. En vergeet niet langs Nyhavn te wandelen, het haventje met de kleurrijke huisjes en leuke mix aan boten.

Omgeving

Tijdens je vakantie op Sjælland is de zee nooit ver weg. Bezoek de beroemde krijtrotsen van Stevns Klint langs de kust en kijk op een heldere dag prachtig uit op Zweden en de indrukwekkende Øresund brug. Het eiland staat bekend om diverse attractieparken in en rondom Kopenhagen, zoals Tivoli tegenover het station van Kopenhagen en natuurlijk Legoland in Billund. Daarnaast is Sjælland rijk aan tuinen, kastelen en parken. Wie graag een dag in een prachtig natuurreservaat wil doorbrengen, kan zijn hart ophalen in Åmosen Natur Park in West- Sjælland. Dit natuurgebied verenigt riviertjes, de grote rivier Store Åmose, meren en een bosgebied met watermolens tussen de rivieren. Een gids leidt je langs verschillende routes.