Vakantie Lolland-Falster-Mon
Vakantie Lolland-Falster-Mon

Vakantie Lolland-Falster-Mon

Houd je van ongerepte natuur en ben je niet bang voor de natuurelementen? Dan kan Denemarken wel eens je perfecte bestemming zijn. De eilandengroep Lolland/Falster/Mon ligt ten zuiden van het eiland Seeland, waar de hoofdstad Kopenhagen zich bevindt. De eilanden worden met elkaar verbonden door bruggen. Tijdens je vakantie naar Lolland/Falster/Mon ben je volledig omgeven door de Oostzee. Denemarken ligt op relatief korte afstand van Nederland. Met de auto bereik je deze drie spectaculaire eilanden in iets meer dan acht uur en met het vliegtuig ben je in slechts anderhalf uur in Kopenhagen.

Lolland/Falster/Mon en cultuur

De Deense cultuur vindt zijn roots in het Vikingtijdperk. Oude grafheuvels, runen en Vikingschepen zijn onderdeel van het landschap en het culturele erfgoed. De eilandengroep telt meer dan 100 hunebedden. Ook zie je veel landhuizen en kastelen die het rijke en vorstelijke verleden van Denemarken verraden. Veel van deze cultuuriconen zijn opengesteld voor het publiek en zijn een aanrader om te bezoeken tijdens je vakantie in Lolland/Falster/Mon. Denemarken heeft maar liefst zeven markeringen op de UNESCO Werelderfgoedlijst, waarvan Stevns Klint in Seeland.

Bezienswaardigheden in Lolland/Falster/Mon

Stevns Klint is een van de topattracties van het gebied. De 20 kilometer lange kustlijn met trotse, witte kliffen geeft een fantastisch contrast met het groen van de uitgestrekte weides en de boomtoppen. Bezoek het authentieke kasteel Aalholm bij Nysted op Lolland. Ga in het nabijgelegen Bandholm op safari tussen de wilde dieren in Knuthenborg Safari Park. Het wemelt in Zuid-Seeland van middeleeuwse dorpjes, zoals Nykøbing en Stege, waarvan de kinderen zullen smullen. De Dom van Maribo op het eiland Lolland geeft een goed beeld van de typische architectuur van de Deense kerken en kathedralen. Bekijk voor je vertrek de evenementenkalender van Aarhus, de Europese hoofdstad van cultuur in 2017, en pik tijdens je vakantie naar Lolland/Falster/Mon een fijn feest mee.

Omgeving

Wil je het graag iets actiever tijdens je vakantie in Lolland/Falster/Mon? Verken dan de eilanden op de fiets. De prachtige omgeving geeft je de gelegenheid om heel wat mooie foto's te maken. Voor de echte avonturiers worden er rondleidingen te paard gegeven. Je kunt er verschillende kajaktochten maken, zodat je de stranden en de indrukwekkende 128 meter hoge kliffen van Mons Klint en Stevns Klint vanaf het water kunt bezichtigen. Breng een bezoek aan de gezelligste hoofdstad van Noord-Europa Kopenhagen en geniet van de architectuur, het historische centrum en de bijzondere haven.