Vakantie Funen-Langeland-Aero
Vakantie Funen-Langeland-Aero

Vakantie Funen-Langeland-Aero

De eilanden Funen/Langeland/Aero in het zuiden van Denemarken worden ook wel eens sprookjeseilanden genoemd. Dat refereert niet alleen naar de schrijver Hans Christian Andersen die hier werd geboren en opgroeide, maar ook naar het idyllische landschap. Het landschap wordt in deze streek getekend door kastelen, pittoreske dorpjes en uitgestrekte koolzaadvelden onder een prachtige blauwe hemel. Op vakantie naar Funen/Langeland/Aero is een aanrader als je op zoek bent naar rust, een prachtige omgeving om stevige wandelingen te maken en een unieke cultuurhistorie. Funen is het grootste eiland van de drie en heeft met de stad Odense een iets stedelijker karakter. Denemarken bereik je in acht uur met de auto en in anderhalf uur vlieg je naar de hoofdstad Kopenhagen.

Funen/Langeland/Aero en cultuur

Denemarken kent een rijke historie van Vikingen, maar ook roemrijke middeleeuwen. In dit specifieke gebied ga je terug in de tijd van sprookjesverteller Andersen die in 1805 in de hoofdstad van het eiland Funen werd geboren. Op Funen kun je in diverse openluchtmusea, zoals Den Fynske Landby, ervaren hoe leven er vroeger aan toeging. Funen wordt overigens zeer terecht de tuin van Denemarken genoemd. In totaal heeft Denemarken zeven noteringen op de UNESCO werelderfgoedlijst die je tijdens je vakantie in Funen/Langeland/Aero kunt bezoeken. Op de eilanden Langeland en Ærø kom je veel herinneringen aan vroeger tegen, zoals koningsgraven, hunebedden en grafheuvels.

Bezienswaardigheden in Funen/Langeland/Aero

Ga je in de zomer op vakantie naar Funen/Langeland/Aero, dan zul je zien dat alles in het teken van schrijver Hans Christian Andersen staat, vooral op het eiland Funen. Maak een reis door zijn sprookjes in Fyrtøjet in Odense. De waterburcht Egeskov uit de renaissance is ook erg leuk om met kinderen te bezoeken. Rondom de burcht in Kværndrup is een groot attractiepark gebouwd met een openluchtmuseum en labyrint. Odense is een behoorlijk grote stad waar veel te zien en te beleven is op het gebied van kunst, cultuur en architectuur. Buiten de steden en dorpen sta je direct midden in de natuur waar je heerlijk kunt wandelen of fietsen. Ook trekken de eilanden vele vissers aan.

Omgeving

De Storebæltsbro, de Grote Beltbrug, verbindt Funen met Seeland, waardoor Kopenhagen goed te bereiken is vanaf je vakantie op Funen/Langeland/Aero. In de Deense hoofdstad drink je gezellig een drankje op het terras aan de haven Nyhavn. De kinderen zullen dolgraag naar het attractiepark Tivoli willen. Maar misschien verras je ze liever met een bezoek aan Legoland, dat bij Billund ligt in het centrum van de regio Jutland. Op het eiland Mon vind je de Møns Klint met een indrukwekkende kustlijn van witte kliffen.