Vakantie Denemarken
Vakantie Denemarken

Vakantie Denemarken

Denemarken wordt weleens de poort tot Scandinavië genoemd. Het land lijkt op Nederland, maar kent een geheel eigen, typische 'nordic' cultuur. Vele mensen ervaren een vakantie in Denemarken alsof ze nog in Nederland zijn, met daarnaast de unieke Noord-Europese charme. Denemarken staat bekend als een kalm, ontspannen land, maar verrast ook door het beroemde Scandinavische design, de sprookjesachtige (pret)parken en het uitstekende eten. Met de auto is Denemarken vanuit Nederland bereikbaar in ongeveer 600 kilometer, Kopenhagen ligt op 780 kilometer rijden. Naar het vliegveld Kastrup bij Kopenhagen vlieg je al in een uur en Aarhus op Jutland is maar een half uurtje langer vliegen.

Denemarken en cultuur

De Denen staan bekend om hun 'hygge'. Dit is een manier van leven die veel Nederlanders tijdens hun vakantie in Denemarken zal aanspreken. Gezelligheid, knusse interieurs en veel aandacht voor de mooie kleine dingen des levens staan bij 'hygge' hoog in het vaandel. Denen houden dan ook van gezellige etentjes en een ontspannen manier van leven. Zowel in de steden als in de dorpjes met kleurrijke huisjes ervaar je overal op straat een vriendelijke, kalme sfeer. Wie deze knusse gezelligheid weet te schatten, zal een geweldige vakantie in Denemarken hebben.

Bezienswaardigheden in Denemarken

De hoofdstad Kopenhagen is niet alleen 'klein maar fijn', het is ook de bakermat van het Scandinavische design. Bezoek daarom vooral Strøget, de langste winkelstraat van Europa. Hier rijgen designwinkels zich aaneen met daartussen mooie eethuisjes en authentieke Deense winkeltjes. Daarnaast heeft het culinaire niveau de laatste jaren een hoge vlucht genomen in Denemarken. Zo staat restaurant Noma (met Michelinsterren) in Kopenhagen bekend om zijn unieke, nordic manier van koken. Wie met kinderen op vakantie naar Denemarken gaat, zal Legoland in Billund niet willen missen, net als de diverse leuke pretparken in en rondom Kopenhagen. Het land is uitermate kindvriendelijk. Een echt plezier voor wie met het hele gezin op vakantie naar Denemarken gaat.

Omgeving

Denemarken is qua oppervlakte ongeveer even groot als Nederland, maar heeft slechts één derde van het aantal inwoners. In de bossen en langs de langgerekte stranden vind je dan ook alle rust. Denen zijn gehecht aan hun natuur en behandelen haar met respect. Op de drie grootste eilanden Jutland, Fyn en Sjaelland (waar Kopenhagen ligt) vind je een aantal natuurgebieden en vooral heel veel ruimte. Tijdens je vakantie in Denemarken wandel je door gezellige, kleurrijke dorpen en schilderachtige haventjes. En wie een heus fjord wil bezoeken, kan 13 kilometer lang het Odense Fjord in het noorden van Fyn bewonderen!

Vakantie Denemarken