Vakantie Cyprus

Cyprus is een eiland gelegen in het oosten van de Middellandse Zee. De geschiedenis gaat terug tot bijna 10.000 jaar voor de jaartelling begon en er zijn dan ook veel resten van verschillende culturen bewaard gebleven. Vanwege de gunstige ligging boeken veel mensen een zonvakantie naar Cyprus. Naast mooie stranden waar je kunt zonnen en zwemmen vind je er alles waar toeristen naar smachten: winkels, goede eetgelegenheden en een bruisend uitgaansleven.

Vakanties op Cyprus 37

Regio's op Cyprus

Populaire regio's op Cyprus

Cyprus en cultuur

In Choirokoitia kun je tijdens je zonvakantie naar Cyprus resten zien van een van de oudste steden van de wereld. Deze staan zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dat geldt niet voor Paphos, maar de mozaïekvloeren van oude villa's zijn er niet minder indrukwekkend om. Vlak bij Paphos ligt de Rots van Aphrodite, een godin die volgens Griekse mythen uit het water bij de rots geboren is. De natuur in het binnenland is een bezoekje waard. Het Troödosgebergte met de berg Olympus steekt met bijna 2.000 meter hoogte ver boven de rest uit. Onderweg passeer je het Kykkosklooster, waar een museum gevestigd is. De rivier Pedieos loopt door de bergen naar de hoofdstad Nicosia.

Winkelen en uitgaan op Cyprus

Er zijn verschillende steden waar je tijdens je vakantie naar Cyprus gezellig kunt winkelen. In Nicosia vind je een prettige mix van kleine winkeltjes en grote winkelcentra. Dat geldt ook voor stadjes zoals Limassol en Ayia Napa. De boetiekjes verkopen vooral handgemaakte sieraden, kleding en souvenirs. In Paphos is het erg gezellig op de markten. Veel jongeren komen naar Cyprus voor het nachtleven. Vooral in badplaats Ayia Napa is het raak met grote discotheken en gezellige kroegen. Uiteraard kun je de benen ook even rust gunnen en het dansen laten voor wat het is. Op een terrasje is het minstens zo gezellig.

Eten en drinken op Cyprus

Op vakantie naar Cyprus gaan staat gelijk aan lekker eten. Je vindt er veel betaalbare eethuisjes met de meest uiteenlopende menu's. Denk hierbij aan Griekse, Italiaanse en zelfs Japanse restaurants. Het is echter zonde om de Cypriotische tentjes over te slaan. Deze serveren vaak vlees van de grill met salade en lekkere sauzen. De tapas van Cyprus heten meze. Als je dit bestelt, wordt de tafel bezaaid met kleine bordjes Cypriotische gerechten. Dat is nog eens gezellig tafelen! De lokale drank is brandy sour, dat een verfrissende smaak heeft. Vanwege de grote hoeveelheid toeristen worden er verder vooral populaire alcoholische dranken geschonken.

Taal

De officiële taal op Cyprus is het Grieks. In het Turkse gedeelte in het noorden van Cyprus spreekt men Turks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Cyprus heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Cyprus heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Cyprus zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Cyprus is 230 of 240 volt.

Tijdsverschil

Op Cyprus is het 1 uur later dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Cyprus bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/cyprus/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Cyprus veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

Best beoordeelde vakanties

Hotel Constantinou Bros Asimina Suites Hotel


9.9

192 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Constantinou Bros Asimina Suites Hotel

Constantinou Bros Athena Beach hotel


9.8

436 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Constantinou Bros Athena Beach hotel

Hotel Elysium


9.8

64 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Elysium

Foto's en Video Cyprus

  • Vakantie Paphos
  • Vakantie Ayia Napa
  • Vakantie Larnaca
  • Vakantie Coral Bay

Reistijd naar Cyprus

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 04:30 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Cyprus

Hotel Elysium

€ 1.272p.p.

Vertrek 23-09-2019
8 dagen
Half pension

64 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Elysium

Hotel Leonardo Plaza Cypria Maris Beach Hotel & Spa

€ 1.027p.p.

Vertrek 23-09-2019
8 dagen
All inclusive

9 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Leonardo Plaza Cypria Maris Beach Hotel & Spa

Constantinou Bros Athena Beach hotel

€ 894p.p.

Vertrek 23-09-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

436 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Constantinou Bros Athena Beach hotel

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook