Vakantie Curaçao

Curaçao is een eiland in de Caraïbische Zee en staat vooral bekend om zijn hagelwitte stranden, een stralende zon en helderblauw water. De aangename temperatuur die het hele jaar rond de 27˚C bedraagt, maakt een vakantie op Curaçao het hele jaar door mogelijk. Het land maakt deel uit van het Koninkrijk der Nederlanden, waardoor je je in de meeste gevallen verstaanbaar kunt maken in het Nederlands. Betalen doe je er met de Antiliaanse gulden. Naast de vele bezienswaardigheden in de hoofdstad Willemstad, biedt ook de natuur volop vertier. Zo zijn er talloze mogelijkheden voor het beoefenen van diverse vormen van watersport.

Vakanties op Curaçao 5

Regio's op Curaçao

Populaire regio's op Curaçao

Curaçao en cultuur

Op het eiland zijn verschillende overblijfselen uit de koloniale tijd terug te vinden. Met name de architectuur in Willemstad herinnert aan de periode 1700 – 1900. Bekende bezienswaardigheden zijn daarbij Fort Amsterdam en diverse plantagehuizen. Echte aanraders tijdens een vakantie op Curaçao zijn de grotten van Hato, het historische centrum van de hoofdstad en de Handelkade in de wijk Punda die bekend is vanwege zijn pastelkleurige gebouwen. De invloeden van onder andere de Spaanse en Nederlandse cultuur hebben ook hun sporen achtergelaten op religieus gebied met de kathedraal van Pietermaai en de synagoge.

Winkelen en uitgaan op Curaçao

Een vakantie op Curaçao betekent zowel overdag als in de kleine uurtjes genieten. Het eiland kent tal van winkelcentra in de wijk Punda, waaronder het Bloempot shopping center, de Renaissance Mall en Rif Fort. Contrabanda kent eveneens diverse lokale winkels, maar het is raadzaam om in de buurt van de Pontjesbrug te blijven, omdat de wijk bekend staat om zijn hoge criminaliteit. Het nachtleven speelt zich vooral in en rondom de hotels aan het strand af. Talloze evenementen verspreid over het hele jaar, waaronder het Curaçao International Jazz Festival en Carnaval, zijn ideaal om uit te gaan.

Eten en drinken op Curaçao

De keuken van Curaçao is een ware smeltkroes. Het is een resultaat van de verschillende culturen en bevolkingsgroepen. De Caraïbische keuken is vooral beïnvloed door de Aziatische keuken die in veel restaurants terug te vinden is. Chinese restaurants worden afgewisseld door Europese restaurants die met name in de hotels te vinden zijn. Langs de boulevards zijn er cafés, terrasjes en bars, waar zowel overdag als in de avond smakelijke gerechten geserveerd worden. Streekrestaurants in het binnenland bieden typische gerechten als okrasoep, leguanensoep, geitenvlees en ingewandensoep aan. Ideaal voor de avontuurlijke bezoeker die tijdens zijn vakantie op Curaçao eens iets nieuws wil uitproberen.

Taal

De officiële talen op Curaçao zijn het Nederlands en Papiaments. Je kunt er echter ook prima terecht met Engels en Spaans.

Geldzaken

Curaçao heeft als betaalmiddel de Antilliaanse gulden. Vanwege de vele Amerikaanse toeristen wordt de Amerikaanse dollar ook vrijwel overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten op Curaçao is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Curaçao is geen visum nodig als je korter dan 180 dagen in Curaçao verblijft. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat nog minimaal geldig is bij aankomst.

Vaccinatie

Voor Curaçao is een gele koorts vaccinatie verplicht indien je komt uit een land met een hoog risicogebied voor gele koorts.

Elektriciteit

De netspanning op Curaçao bedraagt 110-130 volt.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het op Curaçao 6 uur vroeger. Tijdens onze wintertijd is het op Curaçao 5 uur vroeger.

Alarmnummer

Wanneer je op Curaçao bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 911. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

Niet van toepassing

Kraanwater

Het kraanwater op Curaçao is veilig te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Scuba Lodge


8.8

362 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Scuba Lodge

Livingstone Jan Thiel Resort


8.2

1098 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Livingstone Jan Thiel Resort

Rancho El Sobrino


0

0 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Rancho El Sobrino

Reistijd naar Curaçao

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 10:00 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Curaçao

Rancho El Sobrino

€ 823p.p.

Vertrek 25-09-2019
9 dagen
Logies

Rancho El Sobrino

Acoya Hotel Suites and Villas

€ 1.149p.p.

Vertrek 25-09-2019
9 dagen
Logies

Acoya Hotel Suites and Villas

Livingstone Jan Thiel Resort

€ 1.075p.p.

Vertrek 26-09-2019
9 dagen
Logies

1098 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Livingstone Jan Thiel Resort

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook