Vakantie Varadero

Eeuwen geleden begonnen als droogdokplaats voor schepen is Varadero op Cuba tegenwoordig een van de belangrijkste badplaatsen van het Caribisch Gebied. Het aan de noordkust gelegen stadje is wellicht ook het oudste Cubaanse vakantieoord. Al rond 1875 kwamen hier de eerste toeristen. Het 30.000 inwoners tellende plaatsje ligt op 140 kilometer van de Cubaanse hoofdstad Havana. Een belangrijk verschil is echter dat Varadero zich meer richt op toeristen. Sinds de jaren negentig zijn hier dan ook vele vier- en vijfsterrenhotels verrezen. Een vakantie in Varadero is vooral geliefd door de twintig kilometer lange witte stranden die er te vinden zijn.

Vakanties in Varadero 17

Plaatsen in Varadero

Populaire plaatsen in Varadero

Varadero en cultuur

Varadero heeft zich in de loop van de twintigste eeuw ontwikkeld tot een moderne en sfeervolle badplaats. Hoewel het toenemende toerisme veel nieuwbouw met zich mee heeft gebracht, heeft het stadje nog steeds een kenmerkend oud centrum met pittoreske huizen en straten. Opvallende verschijningen in het Cubaanse straatbeeld zijn ook de vele auto’s uit de jaren vijftig en zestig. Dit komt door handelsverboden die het communistische Cuba in het verleden heeft opgelegd gekregen. De prachtige stranden zijn voor veel mensen de hoofdreden om een vakantie naar Varadero te boeken. Deze hebben goede faciliteiten en horen doorgaans bij het naastgelegen hotel.

Winkelen en uitgaan in Varadero

Winkelen in Varadero is een vanzelfsprekendheid. Er is immers alles aan gedaan om het stadje voor toeristen zo aantrekkelijk mogelijk te maken. In de vorm van Plaza las Américas is er een grote shoppingmall gevestigd waar souvenirs, mode en juwelen te koop zijn. El Caimán is een ander belangrijk centrum met veel winkels en boetieks, terwijl in het park Parque Central elke dag kraampjes met souvenirs staan. Tijdens een strandvakantie in Varadero zal je ook voldoende uitgaansmogelijkheden vinden. Bij het strand zijn verschillende openluchtcafés, en ook discotheken en terrasjes ontbreken natuurlijk niet in het stadje.

Eten en drinken in Varadero

De keukens van West-Afrika, Spanje en Zuid-Amerika stonden aan de basis van de Cubaanse eetgewoontes. Rijst, bonen, varkensvlees, kip, malanga, taro, sla en tomaat zijn enkele van de belangrijkste ingrediënten. Deze worden onder meer verwerkt in kenmerkende stofpotjes als ajiaco (groente met vlees en knoflook) of arroz con pollo (rijst met kip). Op vakantie in Varadero kom je genoeg restaurants tegen. Deze serveren vooral de Cubaanse keuken, maar er zijn ook Italiaanse, Franse en Chinese eetgelegenheden. Karakteristieke Cubaanse dranken zijn rum en de cocktail cuba libre. Hiervoor kun je terecht in de cafés en op de terrasjes van Varadero.

Taal

De officiële taal op Cuba is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Cuba heeft als officiële munteenheid de Cubaanse Peso. Deze Peso wordt alleen door de Cubanen gebruikt. Toeristen moeten op Cuba met Pesos Convertibles (CUC) betalen. Wij raden je aan om cash geld mee te nemen en dit ter plaatse om te wisselen in Pesos Convertibles. Om te wisselen betaal je ca. 10% commissie, dit geldt ook als je met een creditcard betaalt. Met Visa en Eurocard/Mastercard kun je in de meeste hotels en winkels terecht. Pinnen met een pinpas is nergens mogelijk op Cuba, wel met een creditcard. Op de luchthaven van Varadero is een wisselkantoor dat 24 uur per dag geopend is.

Visum en paspoort

Voor Cuba heb je een toeristenvisum nodig. De kosten voor het visum zijn bij de reissom inbegrepen. Bij de reisbescheiden ontvang je het visum (waarde ca. € 17,50). Lees de aanwijzingen voor het invullen van het visum goed door. In geval van nood kan er bij aankomst op de luchthaven in Cuba een visum aangeschaft worden voor ca. 20-25 CUC. Nog een tip: neem een kopie van jouw paspoort mee en bewaar deze gescheiden van het origineel, samen met twee pasfoto’s. Wie geen Nederlandse nationaliteit heeft, raden wij aan het consulaat te informeren naar de benodigde reisdocumenten. Je bent hier zelf verantwoordelijk voor. Mocht je niet kunnen reizen door het ontbreken van de juiste reisdocumenten, dan is restitutie van de reissom niet mogelijk. Bij aankomst op de luchthaven zal jouw paspoort van een stempel worden voorzien. Indien je niet wilt dat jouw paspoort gestempeld wordt kun je dit bij de douanebeambte aangeven. Een Cubaanse stempel kan bijvoorbeeld een reis naar de Verenigde Staten bemoeilijken. Ook dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort welke na vertrek uit Cuba nog minimaal zes maanden geldig is.

Vaccinatie

Voor Cuba zijn er geen verplichte vaccinaties. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Cuba is 110 of 220 volt.

Tijdsverschil

Op Cuba is het 6 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Cuba heeft aparte alarmnummers voor politie, ambulance en brandweer. Het alarmnummer voor politie is 106, voor ambulance 104 en voor brandweer 105.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/cuba/

Kraanwater

In Cuba wordt het sterk afgeraden om water uit de kraan te drinken. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Varadero

Best beoordeelde vakanties

Hotel Paradisus Varadero


9.9

521 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Paradisus Varadero

Hotel Melia Varadero


9.6

130 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Melia Varadero

Hotel Melia Las Antillas


9.6

329 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Melia Las Antillas

Reistijd naar Varadero

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 10:00 uur
  • Transfertijd naar Varadero: 00:45 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Varadero

Hotel ROC Barlovento

€ 1.231p.p.

Vertrek 15-10-2019
9 dagen
All inclusive

119 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel ROC Barlovento

Iberostar Playa Alameda

€ 1.280p.p.

Vertrek 15-10-2019
9 dagen
All inclusive

63 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Iberostar Playa Alameda

Hotel Memories Jibacoa

€ 1.315p.p.

Vertrek 15-10-2019
9 dagen
All inclusive

Hotel Memories Jibacoa

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook