Vakantie Vlaanderen
Vakantie Vlaanderen

Vakantie Vlaanderen

Oost-Vlaanderen is een van de tien provincies van België. De provincie is divers: van bruisende steden tot aan prachtige natuur! Een vakantie in Oost-Vlaanderen is geschikt voor het hele gezin en voor iedere soort vakantieganger. Bezoek de vele historische kerken, kom naar een van de vele musea of huur een mountainbike en ontdek het gebied per fiets. De hoofdstad van Oost-Vlaanderen is Gent: een gezellige stad voor een leuke citytrip. Het is tevens een goede basis om de rest van de provincie te ontdekken tijdens een vakantie in Oost-Vlaanderen.

Oost Vlaanderen en cultuur

De hoofdstad van Oost-Vlaanderen staat bol van cultuur. Bezoek tijdens je vakantie in Oost-Vlaanderen bijvoorbeeld het Museum voor de Schone Kunsten en sta versteld van de vele prachtige schilderijen die door de jaren heen zijn gemaakt. Wil je meer te weten te komen over Gent zelf? Bezoek dan het STAM, Stadsmuseum Gent, en kom ogen tekort. Ieder jaar worden er tevens diverse culturele festivals gehouden in deze grote stad. De Gentse Feesten zijn bijvoorbeeld bekend in heel Europa en het Gent Festival van Vlaanderen is sinds 1953 een veel bezocht muziekevenement.

Bezienswaardigheden in Oost-Vlaanderen

Tijdens een vakantie in Oost-Vlaanderen is er van alles te bekijken. De regio staat bekend om de vele historische gebouwen, kerken en kathedralen. Een van de hoogtepunten is het kasteel Gravensteen in het centrum van Gent: een indrukwekkend bouwwerk uit de middeleeuwen. Het is zelfs het enige gebouw dat nog over is uit de middeleeuwen in heel Vlaanderen! Ook de Sint-Niklaaskerk in dezelfde stad is de moeite waard om te bekijken. Meer kastelen? Breng dan een bezoekje aan Laarne waar het statige Kasteel van Laarne te bekijken is.

Omgeving

Ook wanneer je gek bent op natuur en activiteiten in de natuur is een vakantie in Oost-Vlaanderen een goed idee. Het natuurpark Bourgoyen-Ossemeersen is bijvoorbeeld de ideale plek om heerlijk te wandelen, te fietsen en te genieten van een diverse natuurlijke omgeving. Je kunt er veel verschillende flora en fauna bezichtigen. Bij Lochristi vind je het Park van Beervelde, een magische plek waar romantiek bijna verzonnen moet zijn. Tip: bezoek het park tijdens de Tuinendagen Beervelde om de tuinen van het kasteel te kunnen bekijken. Liever even fietsen? Doe dat dan bij het Lieve Kanaal bij Gent, waar je heerlijk rustig op de fiets het gebied kunt verkennen.