Vakantie Noordzeekust
Vakantie Noordzeekust

Vakantie Noordzeekust

Vakantie aan de Noordzeekust van België begint net onder de Nederlandse provincie Zeeland en eindigt net boven Frankrijk. De gehele lengte van de Noordzeekust in Vlaanderen beslaat zo’n 67 kilometer. Op zijn breedst is het strand 500 meter breed en er liggen machtige duinen achter het zandstrand te wachten, die tot wel 2,5 kilometer breed kunnen zijn. Een plek voor prachtige wandeltochten en fietsroutes. Achter de duinen liggen de meest pittoreske kustplaatsen die de vakantie aan de Noordzeekust helemaal compleet maken. Van Knokke-Heist helemaal tot De Panne, ieder plaatsje heeft een eigen charme en gezicht. Met de kusttram bezoek je ze gemakkelijk allemaal.

Noordzeekust en cultuur

Iedere kustplaats heeft een eigen gezicht en cultuur. Zo merk je op de vakantie aan de Noordzeekust dat bijvoorbeeld Knokke, Brugge en Blankenberge veel luxe winkeltjes hebben in de oude, historische stadsharten. Het meest toeristisch zijn de brede stranden van De Panne, Middelkerke en Oostende. Hier is bijvoorbeeld een lange boulevard om langs te wandelen en kom je de meeste strandtentjes tegen. Waar je ook vakantie aan de Noordzeekust van België viert, het is overal goed vertoeven. De mensen zijn er altijd vriendelijk en je kan er heerlijk genieten van het Bourgondische leven. In Middelkerke wordt jaarlijks een bijzonder stripfestival georganiseerd.

Bezienswaardigheden aan de Noorzeekust

Langs de gehele kust zijn er verschillende bezienswaardigheden te ontdekken tijdens de vakantie aan de Noordzeekust. Van het gezellige Boudewijn Seapark in Brugge tot aan Plopsaland met PlopsAqua in De Panne, er is zeer veel te doen. Bij Oostende ligt het oude Fort van Napoleon. Een echte aanrader is het Beaufort Beeldenpark aan zee. In alle badplaatsen van Knokke tot aan De Panne maakt deel uit van de openluchttentoonstelling. Met de kusttram bezoek je dan gemakkelijk alle beelden. Hou je van natuur, dan bezoek je de duinen van Oostduinkerke waar je ook het Visserijmuseum terugvindt. Wil je meer weten over het leven op zee? Dan ga je naar het Seafront Maritiem Themapark.

Omgeving

De prachtige omgeving van de Noordzeekust biedt veel wandel- en fietsroutes die voor jong en oud goed begaanbaar zijn. Zo ontdek je tijdens de vakantie aan de Noordzeekust pas echt de aantrekkingskracht van de Vlaamse kust. De pittoreske dorpjes en de historische steden, het groen en de prachtige duinen wisselen elkaar moeiteloos af en zorgen zo voor een schouwspel tussen urbanisatie en natuurgebieden. En of je de vakantie aan de Noordzeekust verblijft in een hotel aan het strand van Knokke of in een gezellige bungalow in De Panne, overal is het bijzonder goed vertoeven.