Vakantie België
Vakantie België

Vakantie België

Dat een klein land rijk kan zijn aan cultuur en natuur bewijst het charmante België. Een ideale vakantiebestemming voor fietsliefhebbers, geschiedenisfanaten en fervent shoppers. België is in drie grote gewesten opgedeeld, Vlaanderen, Brussel hoofdstedelijk gewest en Wallonië. Ze hebben alledrie een andere cultuur, taal en zelfs landschap. Hoofdstad Brussel, een geweldige stad voor een of meerdere dagtochten tijdens je vakantie naar België, staat bekend om de charme en een van de prachtigste pleinen van Europa, de Grote Markt. Natuurlijk mag Manneken Pis niet ontbreken. Zoek jij een actieve of sportieve bestemming, wil je terug in de tijd of wil je gewoon genieten van de zon, zee en het strand?

België en cultuur

Door het onstuimige verleden is België verdeeld geraakt. In Wallonië, het zuidelijke gewest, wordt Frans en Duits gesproken. In Vlaanderen, het noordelijke gewest, wordt Nederlands gesproken. Brussel ligt zo'n beetje op de grens van deze gewesten en heeft een eigen regio. Je zult tijdens je vakantie in België merken dat er in Brussel vooral Frans wordt gesproken. Deze verdeling zorgt al jarenlang voor problemen in de Belgische politiek. Ook kun je weinig spreken van één cultuur. Dé Belg heeft een goed gevoel voor humor, drinkt graag een speciaal biertje met vrienden of familie, wordt graag met "u" aangesproken en is vrij formeel in zijn interactie met vreemden.

Bezienswaardigheden in België

Heb je zin in actie en sportiviteit, zoek dan de Belgische Ardennen op. Je vindt hier een groot nationaal en internationaal fietsroutenetwerk. Bezoek een van de vele kastelen, zoals Chateau de Bouillon. Voor een bijzonder oorlogsmuseum en barakken uit dezelfde periode ga je naar Bastogne. Of hou jij het bij bakken op het strand met een zomers drankje in je hand? De Belgische kust is een aaneenschakeling van tien charmante dorpen en kleine steden. Eet heerlijke visgerechten of mosselen in Oostende. Ga je met kinderen op vakantie naar België, stop dan bij Plopsaland in De Panne. Ook een fantastische stad van België is Antwerpen, met prachtige architectuur, gezellige pleintjes en de haven aan de Schelde.

Omgeving

Vanuit België bereik je gemakkelijk de zuidelijke provincies van Nederland, Limburg, Noord-Brabant en Zeeland, zodat je tijdens je vakantie in België kunt uitwijken naar andere attracties. En vergeet niet dat je vanaf hartje België op twee uur afstand bent van hartje Europa: Luxemburg. In het eigentijdse groothertogdom vind je monumenten van de UNESCO werelderfgoedlijst, middeleeuwse kastelen, wijnkelders langs de Moezel en de culturele smeltkroes Luxemburg stad. Ook Luxemburg is absoluut de moeite van een bezoek waard.

Vakantie België