Vakantie Bahamas

Ben je op zoek naar een zonzekere vakantiebestemming waar de palmbomen wuiven in de wind, de stranden witter zijn dan wit en de zee prachtig azuurblauw is? Dan is een vakantie op de Bahamas een uitstekend idee, het is dé ideale bestemming voor iedereen die op zoek is naar een tropische vakantie in exotische sferen. Op de Bahama's zijn slechts 40 van de 700 eilanden bewoond. Voor een luxe strandvakantie zijn vooral de eilanden Grand Bahama en het bruisende New Providence prachtige bestemmingen. Het meest bijzondere strand op de Bahama's is te vinden op Harbour Island. Dit eiland staat namelijk bekend om zijn kilometers lange roze strand op Pink Sands Beach. De roze verkleuring komt door zeer kleine koraal insecten met een fel roze of soms rood schild.

Vakanties op de Bahamas 2

Regio's op de Bahamas

Populaire regio's op de Bahamas

De Bahamas en cultuur

Een van de meest bijzondere aspecten van deze eilandengroep is de rijke Bahamaanse cultuur. Tijdens je vakantie op de Bahamas kom je er zeker mee in aanraking. Ontdek de rijke mix tussen Afrikaanse en Europese invloeden met een basis van de cultuur van de indianen. Doordat de Bahamas nog steeds tot Groot-Brittannië behoren, zie je er ook veel van de Engelse cultuur terug. Wanneer je dus wat cultuur wilt snuiven tijdens je vliegvakantie naar de Bahamas is het aan te raden om naar Cat Island af te reizen. Daar zijn diverse historische bouwwerken te vinden met Afrikaans-Bahamaanse invloeden. Op Crooked Island vind je de meeste grotten en lagunes.

Nassau

Nassau is de hoofdstad én de grootste stad van de Bahama's. Maar liefst 70% van de inwoners van de Bahama's woont in Nassau. Een aantal top bezienswaardigheden:

 • Ardastra Gardens & Zoo aan de Chappingham Road
 • Potters Cay Market
 • Nassau Botanical Garden
 • Fort Montagu
 • Hartley's Undersea Walk

Winkelen en uitgaan op de Bahamas

Heb je zin om te winkelen tijdens je vakantie op de Bahamas? Natuurlijk! Voor winkelliefhebbers zijn de eilanden een waar paradijs, omdat je op veel producten geen belasting hoeft te betalen. Bijvoorbeeld op alcohol en parfum. Je kunt het best gaan shoppen in de Bay Street op Nassau of in het centrum van Port Lucaya. De regering van de Bahamas heeft een soort van 'veilig shoppen'-symbool in het leven geroepen: bij winkels waar het logo van een flamingo vermeld staat, kun je volgens de regels en veilig winkelen. Op de toeristische plekken zoals Nassau en Port Lucaya vind je tevens veel restaurants, barretjes en clubs die vooral gericht zijn op de vakantieganger.

Eten en drinken op de Bahamas

Tijdens je vakantie op de Bahamas kan je typisch Bahamaans eten. De keuken is een smaakvolle mix van gerechten en ingrediënten uit meerdere werelddelen. Geniet bijvoorbeeld van het overheerlijke verse fruit zoals mango en papaja dat je overal kunt krijgen. Doordat het land uit diverse eilanden bestaat midden in de zee is het tevens de ideale bestemming voor visgerechten zoals Conch, een reuzenmossel. Drink daarbij een punchmix gemaakt van rum, hét alcoholische drankje van de eilanden van de Bahamas.

Taal

De officiële taal op de Bahamas is het Engels. In de grote steden en toeristische gebieden kun je vaak ook terecht met Engels.

Geldzaken

De Bahamas heeft als betaalmiddel de Bahamaanse dollar (BSD). Op de luchthaven, in de grote steden en toeristische gebieden zijn er voldoende geldautomaten.

Visum en paspoort

Voor de Bahamas heb je geen visum nodig wanneer je korter dan 3 maanden op de Bahamas verblijft. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat nog 6 maanden geldig is bij aankomst op de Bahamas.

Vaccinatie

Vaccinaties zijn niet noodzakelijk voor de Bahamas.

Elektriciteit

De netspanning op de Bahamas is 110 volt.

Tijdsverschil

Op de Bahama’s is het 6 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je op de Bahamas bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 911 (politie, brandweer en ambulance).

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi is ongeveer 15% van de totaalprijs als er nog geen servicekosten in rekening zijn gebracht.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/bahama-s/

Kraanwater

Op de Bahamas wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Breezes Bahamas


0

0 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Breezes Bahamas

Sandals Emerald Bay Bahamas


0

0 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Sandals Emerald Bay Bahamas

Foto's en Video Bahamas

 • Vakantie Bahamas
 • Vakantie Bahamas 2
 • Vakantie Bahamas 3
 • Vakantie Bahamas 4
 • Vakantie Bahamas 5

Reistijd naar Bahamas

 • Vlucht vanaf Amsterdam: 09:00 uur

Waarom Neckermann?

 • Omboekgarantie
 • 5 dagen bedenktijd
 • Kies je kamer
 • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Bahamas

Breezes Bahamas

€ 1.437p.p.

Vertrek 01-09-2019
9 dagen
All inclusive

Breezes Bahamas

Sandals Emerald Bay Bahamas

€ 2.465p.p.

Vertrek 12-09-2019
9 dagen
All inclusive

Sandals Emerald Bay Bahamas

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook