Vakantie Andorra
Vakantie Andorra

Vakantie Andorra

Andorra is een regio gelegen in de Pyreneeën tussen Spanje en Frankrijk. Het gebied is een dwergstaat en heeft een belastingvrije status. Dat is voor veel vakantiegangers de grootste reden om een vakantie naar Andorra te boeken. Toch heeft het landje nog veel meer te bieden voor de toerist. Het bergachtige landschap is meer dan prachtig te noemen, de dorpjes zijn er authentiek en sfeervol en in het winterseizoen is Andorra een goede locatie voor een wintersportvakantie. Liefhebbers van cultuur en historie kunnen er ook hun hart ophalen: in Andorra is namelijk veel romaanse kunst te vinden..

Andorra en cultuur

De romaanse kunst vind je terug in een aantal interessante musea en op een paar mooie plekken. Bezoek tijdens je vakantie in Andorra oude Romaanse kerkjes in dorpen zoals Llorts, een authentieke plek met prachtige oude huizen. In het plaatsje Pal vind je het Centre D’Interpretacio Andorra Romanica, een historisch romaans bouwwerk waar je meer te weten komt over de romaanse tijd. Er zijn nog veel meer musea te vinden in Andorra. Ga bijvoorbeeld naar het Tobaccomuseum in Sant Julia de Loria. Of bezoek het leuke Parfummuseum in Escaldes-Engordany. In Ordino vind je het Miniatuurmuseum, wat leuk is voor het hele gezin.

Bezienswaardigheden in Andorra

Tijdens je vakantie in Andorra kom je tevens een aantal prachtige bezienswaardigheden tegen. Maak bijvoorbeeld een heuse kerkentocht door het land, waarbij je langs de mooiste romaanse kerken van Andorra komt, zoals Santa Coloma in Andorra la Vella en Sant Serni de Nagol in Sant Julià de Lòria. Aan de rand van het dorp Llorts vind je een aantal oude ertsmijnen die vandaag de dag geopend zijn voor publiek en die je onder begeleiding van een gids kunt betreden. In de Madriu-Claror-Perafitavallei zie je een aantal huisjes waar mensen nog steeds wonen op traditionele wijze.

Omgeving

Andorra is ook de ideale omgeving wanneer je gek bent op natuur en een actieve vakantie. Het aantal wandelpaden wat je er vindt is enorm! Neem voor je vakantie Andorra dus zeker je wandelschoenen mee. Ook fietsen, en dan met name mountainbiken, is erg populair in het land. Het ruige landschap heeft overal in Andorra weer een ander gezicht. In de winter kun je er goed wintersporten. In de gebieden Pas de la Casa. Ordino-Arcalis, Soldeu-el Tarter en Grau Roig vind je maar liefst 280 kilometer aan pistes, voor beginnende en ervaren wintersporters. Even relaxen? Dat doe je in ontspanningsoorden als Caldea.