Witte stranden, diepe jungles, tropische temperaturen en boeddhistische tempels is wat een vakantie naar Sri Lanka jou te bieden heeft.

Natuur

Op Sri Lanka zijn niet alleen jungles en bossen te vinden, maar ook vele prachtige natuurparken. Zo zijn Uda Walawe en Wilpattu National Park zeker een bezoekje waard. Hier kun je olifanten, luipaarden en watervogels spotten! Daarnaast beschikt Sri Lanka over honderden kilometers aan tropische stranden, waar je heerlijk kunt relaxen of juist actief aan watersportactiviteiten kunt deelnemen.

Cultuur

Het boeddisme overheerst in Sri Lanka en dat vind je terug in de architectuur. Zo kun je vele tempels, gebedshuizen en heilige beelden bewonderen. Midden op het eiland, in Dambulla, vind je het grootste gouden Boeddhabeeld ter wereld. Op zoek naar een stukje Nederlandse cultuur? Bezoek dan de stad Galle in het zuiden van Sri Lanka. Hier zijn nog veel Nederlandse invloeden terug te vinden uit de 17e en 18e eeuw. Een zekere aanrader is Fort Galle, een oud fort dat toendertijd door kooplieden en soldaten van de VOC gebruikt werd.

Colombo

Hoewel het niet de officiële hoofdstad van Sri Lanka is, is Colombo wel de grootste en bekendste stad van deze republiek. Colombo is een belangrijk handelscentrum, waar allerlei culturen en religies samenkomen. Het contrast tussen moderne wolkenkrabbers en oude religieuze gebouwen maakt Colombo een unieke ervaring. Ook hier zijn oud-Nederlandse gebouwen te vinden, waaronder het Nederlands Museum en de Wolvendaalkerk.

Mocht je in juli of augustus op Sri Lanka zijn, dan ben je er op het juiste moment voor het beroemde Kandy Esala Perahera. Tijdens dit grootse, 14-daagse festival kun je genieten van vele soorten muziek, dans en versierde olifanten. Kortom: een vakantie naar Sri Lanka zal je zeker bevallen!

Doordat Sri Lanka makkelijk te bereizen is, is een rondreis van Neckermann de perfecte manier om dit land te leren kennen. Bekijk ons uitgebreide aanbod op Sri Lanka en geniet van een onvergetelijke vakantie!


Kies zelf je vluchttijd & vluchtprijs

  • Accommodaties uit een ruim assortiment
  • Kies zelf je luchtvaartmaatschappij en vluchttijd
  • Exclusief transfer naar je accommodatie
Bekijk het aanbodKies voor een samengesteld pakket

  • Vooraf samenstelde reizen: vlucht, hotel en transfer
  • Vaste pakketprijs
  • Groepstransfer inclusief
Bekijk het aanbod

Met Neckermann naar Sri Lanka

Neckermann hecht veel waarde aan een hoge kwaliteit tegen de beste prijs en met ons ruime aanbod zit er ook voor jou een ideale accommodatie bij. Door onze jarenlange ervaring in het organiseren van vakanties naar Sri Lanka kunnen wij jou van goed advies dienen en al je vragen over jouw vakantie naar Sri Lanka beantwoorden.