Op vakantie naar La Palma

Boek een vakantie op La Palma en ontdek wat dit prachtige, nog relatief onontdekte eiland u te bieden heeft!

Wandelaars kiezen voor een vakantie naar La Palma vanwege de rust en de natuur. Het eiland is het hele jaar met groene vegetatie bedekt. La Palma wordt daarom ook wel La Isla verde (het groene eiland) of La Isla bonita (het mooie eiland) genoemd. Het is het meest noordwestelijke van de Canarische Eilanden, in de Atlantische Oceaan bij Afrika. Anders dan op Tenerife en Gran Canaria is er op La Palma geen massatoerisme. Bijzondere vermelding verdient het prachtige gebied Caldera de Taburiente, met het gelijknamige natuurpark en aan de rand een internationale sterrenwacht, het observatorium Roque de los Muchachos.

Cultuur

Vakantie La Palma

Ook al ga je in de eerste plaats voor de natuur op vakantie naar La Palma, het eiland heeft ook een rijke geschiedenis. Van de oorspronkelijke bewoners, de Benahorieten, zijn nog rotstekeningen te bewonderen in het culturele park de la Zarza. Ook kom je in het archeologisch museum Benahoarita in Los Llanos de Aridane een en ander te weten over de geschiedenis en cultuur van La Palma. De stad zelf is trouwens ook zeer de moeite waard, alleen al door zijn leuke historische binnenstad. In de omgeving van Los Llanos zijn nog altijd veel bananenplantages te vinden.

Winkelen en uitgaan

Wie op vakantie naar La Palma gaat voor een winkelparadijs en een spetterend nachtleven komt bedrogen uit. Het eiland is juist zo lekker rustig doordat het allemaal wat minder op uitgaanspubliek is ingericht als bijvoorbeeld Tenerife. Dat wil niet zeggen dat er helemaal niets te doen is. Natuurlijk is er in ieder dorp wel een supermarkt, en in de toeristenbadplaatsen zijn ook winkels met souvenirs. De wat grotere winkels zijn vooral te vinden in de hoofdstad Santa Cruz de la Palma (door de inwoners meestal La Palma genoemd) en Los Llanos, maar ook daar zijn geen warenhuizen of grote winkelketens.

Eten en drinken

Je vakantie naar La Palma is niet compleet zonder een bezoek aan een van de vele sfeervolle terrasjes. Vooral in Santa Cruz is het goed toeven. Maak een wandeling door het knusse en gezellige centrum, bewonder de kenmerkende kleurige geveltjes en houten balkons, en zoek een leuk terras of café aan een van de pleintjes of de boulevard. Van oudsher zijn de restaurants aan de kust gespecialiseerd in vis, terwijl die in de bergen meer op vlees zijn ingericht, maar tegenwoordig is die scheiding minder strikt. Je kunt ook gerust iets bestellen bij een autobar langs de doorgaande wegen. De hygiëne is uitzonderlijk goed.

Bekijk ons aanbod van La Palma en ga voor unieke ervaring!


Bekijk alle hotels
Bovenstaande prijzen zijn exclusief €22,50 reserveringskosten en €2,50 calamiteitenfonds per boeking.