Gambia: the smiling coast of Africa!

Gambia

Gambia, het kleinste land van Afrika, grenst aan de Atlantische oceaan. Engels is er de officiële taal. Door het land stroomt de bekendste toeristische attractie en tevens de levensader van het land: The Gambia River.

Door het subtropische klimaat schijnt de zon van oktober tot juni iedere dag. De relaxte cultuur, vriendelijke bevolking en witte zandstranden maken het tot de ideale winterzonbestemming.

In Gambia geniet je niet alleen van de stralende zon, maar ook van de prachtige natuur. Een boottocht over The Gambia River mag je zeker niet missen. Je wordt omringd door de prachtige jungle aan de oevers van de rivier en je komt krokodillen of nijlpaarden tegen.

Het land staat ook bekend om de vele vogelsoorten, zeker meer dan 450 vogelsoorten zijn er al gespot. De Big Five kom je er in de natuur niet tegen, maar er zijn verschillende soorten apen te zien. Deze lopen ook bij sommige hotels rond.

Natuur
Er is zoveel moois te zien in Gambia, zoals de vele bossen en nationale parken. Naast apen zie je hier giraffen en andere dieren. Cape Creek is een toplocatie om vele exotische vogels te zien. Of ga naar Bakau, beroemd om de botanische tuinen en Kachikally krokodil.

Winkelen
Houd voldoende ruimte in je koffer voor de Gambiaanse producten, zoals een Afrikaanse trommel of een soort verkleinde gitaar genaamd de Kora. Of authentieke batik stoffen en houten beelden en maskers. Het is heel gebruikelijk om een groot deel van de prijs af te dingen. De beste plaats om te winkelen zijn de Serekunda markt en de Albert Markt in Banjul.

Geschiedenis en cultuur
Bezoek het Gaya Art Café en de Village Gallery, beiden in Kololi. Hier zijn vele originele kunstwerken, juwelen en decoraties te koop, gemaakt door lokale kunstenaren. The National Museum in Banul heeft een fascinerende collectie Gambiaanse kunst en archeologische stukken in hun collectie. Aan de noordkant van The Gambia River vind je Kerr Batch, waar de bekende Gambiaanse stenencirkels zijn te bewonderen, evenals het Etnografisch museum.

Bekijk ons uitgebreide aanbod aan vakanties naar Gambia en geniet van een onvergetelijke vakantie!

Bekijk

Waarom Gambia?

Altijd stralende zon en tropische, witte zandstranden
Fantastisch binnenland met mangrove bossen
Meer dan 450 verschillende, kleurrijke vogelsoorten
Alle badplaatsen liggen nabij de hoofdstad Banjul en de luchthaven, waardoor de transfer nooit meer dan 40 minuten duurt.
Tijdens een boottocht over The Gambia River word je omringd door de prachtige jungle en kom je zelfs krokodillen of nijpaarden tegen