Op vakantie naar Aruba

Op het avontuurlijke Aruba kun je van alles ontdekken. Bezoekers die op het eiland verblijven, kunnen zich omringen met de luxe van de beste hotels ter wereld en Aruba op eigen houtje of met een gids verkennen. Naast de moderne voorzieningen aan het Palm- en Eagle Beach biedt het eiland onvergetelijke natuurlijke en historische bezienswaardigheden. De Arubaanse landweggetjes leiden naar mysterieuze rotsformaties, cactussen en de beroemde dividivi bomen.

Achter de wereldberoemde witte zandstranden en wuivende palmbomen, te midden van het onherbergzame en met cactussen bezaaide binnenland, liggen de golvende grasvelden van de Arubaanse golfbanen, waar je een heel ander soort avontuur kan beleven. En zij die de bodem van de zee opzoeken, komen terecht in een wereld vol tropische vissen, schitterend koraal en hier en daar een scheepswrak.

Na zo’n dag vol ontdekkingen is het tijd voor een avond die bruist vol amusement. In de casino’s, theaters en nachtclubs op het eiland is van alles te beleven. Combineer een avondje uit met een bezoek aan de vele uitstekende restaurants en geniet van een heerlijke maaltijd in de ontspannen sfeer waar Aruba bekend om staat.

De grootste aantrekkingskracht van Aruba wordt gevormd door de plaatselijke bevolking. Gasten worden overal hartelijk welkom geheten met een warme glimlach. De Arubanen delen hun eiland graag met je en laten je door middel van folklorefestivals, exposities en het feestelijke carnaval kennismaken met de unieke Arubaanse cultuur.


Ontdek Aruba helemaal!

Een week bakken in de zon met verse cocktails op mooie stranden is niet voor iedereen de ideale vakantie. Ook voor reizigers die niet stil kunnen zitten en graag meer van een land ontdekken, biedt Aruba een aantal highlights. Van een afgelegen kapelletje tot een museum of vlinderboerderij, One Happy Island heeft het! Hieronder 14 tips:

1. Vuurtoren
Op het noordwestelijke puntje van Aruba staat California Vuurtoren. Het licht tijdens de zonsondergang vanaf dit punt is bijzonder te noemen.

2. Huis van God
Kom even tot jezelf in het knusse kapelletje Alto Vista. Dit geelgeverfde huis van God was de eerste katholieke kerk op Aruba, gebouwd in 1750 en in 1953 gerenoveerd.

3. Casibari keien
Iets verder landinwaarts liggen de keien van Casibari. Deze liggen ten noorden van de Hooiberg (167 meter hoog) en doemen als een verrassing op in de zanderige en vlakke omgeving.

4. Ayo rotsformatie
Rust en geheimzinnigheid vind je bij Ayo rotsformaties. Deze rotsen waren een heilige plek voor de vroegere eilandbewoners.

5. Baby Natural Bridge
Bruggen bouwen? Op Aruba hebben ze er een aantal die gevormd zijn door de wind en de zee. Je vindt ze bij Addicuri, Wariruri en bij Black Stone Beach.6. Struisvogelboerderij
Kom oog in oog te staan met de grootste vogels die er bestaan en leer er alles over op de Struisvogelboerderij. Leuk uitstapje voor de kids.

7. Ezel adopteren
Ook leuk voor kinderen is de ezelboerderij. De ezels zijn gered door stichting ‘Red de ezel’. Bezoekers kunnen zelfs een ezel adopteren.

8. Nationaal Park Arikok
In dit park maak je kennis met de typerende flora en fauna van Aruba; groene cactussen, donkere kalkplateaus en glooiende zandduinen. En niet te vergeten 48 verschillende soorten Arubaanse bomen, waarvan enkele soorten alleen in dit park voorkomen. Moeite om het park te vinden zul je niet hebben, aangezien Arikok achttien procent van het eiland beslaat.

9. Goudmijn
De hoek om, aan de andere lange flank van het eiland, stuit de reiziger op de goudmijnen bij Bushiribana Balashi. Tussen 1400 en 1500 kwam men hier zoeken naar rijkdom.

10. Historie
Het onderhouden en onderzoeken van historisch erfgoed gebeurt in het Historisch Museum van Aruba. Het museum ligt bij Fort Houtman.

11. Muntenverzameling
In het muntenmuseum vind je 30.000 geldstukken van over de hele wereld.

12. Aruba Aloë
Een museum dat de toerist niet mag missen is het Aloë Museum. De bezoeker leert over de 160-jarige geschiedenis van de verbouwing van deze plant met helende aloëgel. De gel wordt verwerkt in cosmetische producten die je ter plekke in de shop kunt aanschaffen.

13. Vogels
Ontdek 80 vogelsoorten in Bubali vogelreservaat. Vanuit een observatietoren kun je ze bekijken.

14. Gefladder
Indrukwekkend is een bezoek aan de vlindertuin. In de tropische tuin ben je omgeven door de prachtig gekleurde vlinders en zie je hoe larven zich ontpoppen tot de mooie insecten.
Kinderen eerst!

Aruba is ook zeker heerlijk voor de kleintjes. Het eiland is een ideale vakantielocatie voor gezinnen door de veilige en vriendelijke omgeving. De dingen die je met het hele gezin kunt gaan doen zijn oneindig...

Zee en zandkastelen
Een vakantie op Aruba begint natuurlijk aan het strand. Het is dé speelplaats voor kinderen. Een emmertje en schepje houdt ze echter niet de hele vakantie bezig. Gelukkig is er dan ook veel meer te doen. Wat dacht je van windsurfen? Op Aruba geven ze lessen aan elke kleine durfal die wil.

De organisatie Red Sail Sports biedt kinderen een heel programma aan. Wat dacht je van de ‘bubblemaker’ cursus? Hier leren kinderen van acht tot elf jaar persluchtduiken. Of snorkellessen, dan gaan ze met hun ouders mee duiken of zelf ondiep snorkelen tussen de papegaaivissen. Een beetje meer uitdaging nodig? Dan is Snuba ideaal, een combinatie van snorkelen en scubaduiken.

Op avontuur
Wilt u er een dagje op uit? Ga naar de noordkant van het eiland voor een safari. Hier gaat u op zoek naar wilde ezels, konijnen, geiten, leguanen en allerlei soorten hagedissen. Bovendien zie je pelikanen en papegaaien in allerlei kleuren door de lucht zweven. Op Palm Island is een activiteit zelfs gratis voor een kind, bij één betalende ouder. De activiteiten waarbij dit tarief geldt, zijn jeepsafari, scubaduiken, snuba, zeiltochten bij zonsondergang en eilandtours.

Voor een andere ontdekkingstocht gaat jouw gezin de ‘Tunnel of Love’ in. Met een zaklamp in de hand daalt u een stukje langs een touw. Daarna volgt een pad twee honderd meter door het aardedonker. Om het nog spannender te maken: er zijn vleermuizen!

Arubaans dierendom
Een onvergetelijke ontmoeting met de natuur, dat beleven reizigers op Aruba’s Vlinderboerderij. Eén stap binnen en je bent omgeven door kleurrijke vlinders van over heel de wereld. Je ziet deze fladderaars van ei tot rups ontwikkelen. Bent je vroeg aanwezig bij de boerderij, dan zie je vlinders zelfs ontpoppen en hun eerste vlucht maken. Heb je eenmaal een toegangskaartje gekocht, dan kun je tijdens jouw vakantie zo vaak terugkomen als je wilt.

Lekker gewoon
Zijn al die nieuwe indrukken en belevenissen te veel voor de kinderen? Laat ze dan tussen 16.00 en 18.30 uur even lekker ravotten in de speeltuin. Tegenover de Sagrada Curason, de katholieke kerk, ligt een unieke speeltuin gevuld met wit zeezand. Toiletten en bankjes voor de ouders, speeltoestellen voor de kinderen. Aruba biedt ook de mogelijkheid tot midgetgolf of paardrijden over het strand.

Kinderkaart
De geweldige Arubaanse keuken kent vele lekkernijen. Voor gezinnen zijn deze etentjes nu voordeliger vanwege het speciale culinaire programma dat de Aruba Gastronomic Association (AGA) heeft samengesteld. Je krijgt korting bij een aantal van de beste eilandrestaurants. Kinderen maken hier ook gebruik van. Zijn ze tussen de vier en twaalf jaar, dan hebben ze vijftig procent korting wanneer ze deelnemen aan het AGA-programma. Hebben de kinderen genoeg van culinaire hoogstandjes, dan kunnen ze ook hun maagjes vullen in één van de populaire fastfoodketens.

Bekijk het aanbod  

Met Neckermann naar Aruba

Wil je een heerlijk ontspannen vakantie? Dan is een vakantie naar Aruba wat je zoekt! Op Aruba kun je genieten van de prachtige stranden en de warme Arubaanse zon. Met een vakantie van Neckermann krijg je nooit genoeg van Aruba. Neckermann zorgt voor de beste vakanties tegen een zeer voordelige prijs.

Bekijk het aanbod