Stedentrip Turkije
Stedentrip Turkije

Stedentrip Turkije

Turkije is een land dat geografisch gezien zowel in Europa als Azië ligt. De geschiedenis gaat terug tot voor de jaartelling, toen verschillende volkeren zoals de Grieken en Armeniërs er woonachtig waren. Het landschap is erg divers. Van bergen en bossen tot droge vlaktes en kale stranden, je vindt het er allemaal. De grote steden zijn de laatste decennia steeds meer verwesterd, waardoor ze erg in trek zijn bij toeristen. Veel mensen boeken een stedentrip Turkije voor de prettige mix van cultuur en natuur. Daarnaast zijn er tal van toeristische faciliteiten, zoals winkelcentra en uitgaansgelegenheden. Het bruisende nachtleven weet in de zomermaanden veel jongeren naar de badplaatsen te lokken.

Stedentrips inclusief vlucht

Bezienswaardigheden in Turkije

Istanboel wordt door de Bosporus gescheiden in een Aziatisch en Europees gedeelte. Cultuurliefhebbers kunnen er veel oude bouwwerken zoals paleizen en bruggen bekijken. Een aanrader is het Archeologisch Museum, waar een grote collectie oude voorwerpen wordt bewaard. Een andere stad die je tijdens de stedentrip Turkije niet mag overslaan is natuurlijk de hoofdstad Ankara. Naast gebouwen en musea zijn vooral de stadsparken erg indrukwekkend. Liever de natuur in? In Nationaal Park Altindere staat het Sümelaklooster, dat in de vierde eeuw tegen een rotswand werd gebouwd. Een ander mooi natuurverschijnsel zijn de rotsen van Cappadocië.

Winkelen en uitgaan in Turkije

Istanboel is dé stad bij uitstek om een middag te shoppen. Je vindt er grote shopping malls, luxe winkelstraten met bekende ketens en smalle steegjes met leuke boetiekjes. Daar vind je handgemaakte kleding, tapijten en lederwaar. Liefhebbers van winkelen moeten tijdens de stedentrip Turkije ook eens naar Alanya, Bodrum en Marmaris. Dit zijn tevens bekende kustplaatsen waar veel mensen naartoe komen voor het uitgaansleven. Je kunt er 's avonds plaatsnemen op een terrasje, een drankje doen bij een Nederlandse kroeg of tot diep in de nacht dansen in een van de bekende discotheken.

Eten en drinken in Turkije

De Turkse keuken maakt veel gebruik van verse ingrediënten, zoals groenten, vlees en fruit. Ook worden de maaltijden vaak geserveerd met lekkere sausjes. Het ontbijt bestaat vaak uit een paar kleine gerechtjes en Turkse thee. Voor de maaltijd of bij de lunch worden mezze gegeten. Dit zijn kleine licht verteerbare gerechtjes, vergelijkbaar met de Spaanse tapas. Zoetekauwen kunnen tijdens de stedentrip Turkije hun lol op. In de traditionele theehuizen kun je heerlijke zoete gebakjes proeven. Door de verwestering zijn er in de grote steden ook genoeg buitenlandse restaurants met goede drankkaarten.

Stedentrip Turkije