Stedentrip Tsjechië
Stedentrip Tsjechië

Stedentrip Tsjechië

Tsjechië is een centraal gelegen land in Europa en kent een lange, rijke geschiedenis. Veel van de resten uit oude tijden zijn goed bewaard gebleven. Vanaf 1993 werd Tsjechië officieel gescheiden van buurland Slowakije. Het landschap is erg bergrijk, met het Reuzengebergte als hoogtepunt. De hoofdstad is Praag, wat voor veel mensen de reden is om een stedentrip Tsjechië te boeken. Ook in kleinere steden zoals Brno en Pilsen is echter genoeg te zien. Het klimaat lijkt redelijk op dat van ons, met het verschil dat er veel meer sneeuw valt.

Stedentrips inclusief vlucht

Bezienswaardigheden in Tsjechië

In Praag is veruit het meeste doen en beleven. De hoofdstad is dan ook bijna drie keer groter dan de tweede stad van het land. Het historische centrum staat op de werelderfgoedlijst. Bezienswaardigheden die je niet mag missen zijn het oude Stadsplein, de Sint-Vituskathedraal, de Praagse Burcht en natuurlijk de beroemde Karelsbrug. Tijdens de stedentrip Tsjechië moet je zeker ook een bezoek aan Český Krumlov brengen. Deze middeleeuwse nederzetting is bijna helemaal origineel gebleven en bevat ook interessante musea. In één van de natuurparken kun je terecht om meren, bergen en bossen te bekijken.

Winkelen en uitgaan in Tsjechië

Winkelliefhebbers kunnen te midden van alle historie het beste in Praag terecht. De oude smalle straatjes zitten vol exclusieve winkeltjes die streekproducten, kunst, sieraden en kleding aan de man brengen. In winkelcentrum Palladium en Chodov kun je niet alleen terecht bij de bekende ketens, er zijn ook bioscoopzalen en eettentjes te vinden. In de avond verandert Praag in een waar uitgaanscentrum. Bij goed weer is het buiten gezellig op de pleinen, of binnen in de bars en cafés. De binnenstad heeft ook enkele theaters en diverse nachtclubs waar je tijdens de stedentrip Tsjechië tot in de vroege uurtjes terecht kunt.

Eten en drinken in Tsjechië

De traditionele Tsjechische keuken is erg bourgondisch en bevat veel stevige gerechten. Denk hierbij aan veel vlees en aardappelen. Het ontbijt bestaat uit wat lichte gerechten en een kop thee of koffie. De lunch is de belangrijkste maaltijd van de dag. Bij de warme maaltijd komen de chlebicky op tafel. Dit zijn kleine gerechtjes gemaakt van kaas of worst. Het hoofdgerecht zelf wordt vaak met kool, knoedels en varkensvlees gemaakt. De Tsjechen drinken het liefst een glas bier bij het eten. Heb je liever iets lichters te eten tijdens de stedentrip Tsjechië? In Praag en Brno vind je ook genoeg buitenlandse gerechten op de kaart.

Stedentrip Tsjechië