Stedentrip Sevilla

Sevilla is de hoofdstad van de regio Andalusië in Spanje. Wie door de straten van deze oude stad loopt, gaat terug in de tijd. Je vindt er veel invloeden uit de tijd dat de Moren er aan de macht waren. Het is tevens de warmste stad van Europa. In de zomer kan het zo heet worden dat doeken boven de straten voor verkoeling moeten zorgen. Ook in de parken is schaduw te vinden. Verder zijn er musea waar meer over de cultuur te leren valt. Ontspannen kan op een van de pleinen. Veel mensen boeken een stedentrip Sevilla voor de ruime keuze aan mogelijkheden die je er hebt.

Vakanties in Sevilla 6

Accommodaties in Sevilla

Bezienswaardigheden in Sevilla

Een mooie mix van verschillende culturen, zo is het straatbeeld van Sevilla het beste samen te vatten. De Maria de la Sede is een van de oudste kathedralen van de wereld waarvan de Giralda de belangrijkste attractie is. Wie de beklimming van de toren aandurft, wordt beloond met een uniek uitzicht over de stad. Andere bezienswaardigheden tijdens de stedentrip Sevilla zijn het Alcázar en het Plaza de España. In het Museo Arquelógico kun je terecht voor informatie over het verleden en in Museo de Bellas Artes hangen kunstwerken van lokale artiesten.

Winkelen en uitgaan in Sevilla

Voor liefhebbers van winkelen is Sevilla een paradijs. Na de middagpauze wordt het steeds drukker in de binnenstad. Deze drukte centreert zich vooral rond winkelstraten zoals Calle Sierpes en Calle Tetuán. Iets knusser is het op de markten, waar van alles wordt aangeboden. Denk hierbij aan kunst, eten en snuisterijen. Tijdens de stedentrip Sevilla moet je zeker proeven van het nachtleven. Dat vindt plaats op straat of in een van de vele bars en nachtclubs. De flamenco kent zijn oorsprong in de stad en er zijn verschillende cafés waar je een dansvoorstelling kunt bijwonen.

Eten en drinken in Sevilla

De Spaanse keuken is niet te versmaden en daar pluk je ook tijdens de stedentrip Sevilla de vruchten van. In het centrum zijn talloze tapasbars gevestigd waar je zowel voor de lunch als het avondeten goed kunt eten. Tapas zijn kleine hapjes met vlees, vis of groenten. Koffie is er een populaire drank maar met het warme weer is iets fris wellicht een betere optie. In de regio wordt veel tinto de verano gedronken, een mix van wijn en frisdrank. Deze drank, of gewoon een biertje, wordt vaak tijdens het avondeten gedronken.

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/spanje/

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Sevilla

Best beoordeelde vakanties

Alfonso XIII


9.8

3 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Alfonso XIII

Las Casas de la Judería


8.6

72 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Las Casas de la Judería

Posada Del Lucero


9.1

6 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Posada Del Lucero

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Sevilla

Las Casas de la Judería

€ 279p.p.

Vertrek 28-10-2018
4 dagen
Logies & ontbijt

72 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Las Casas de la Judería

Alfonso XIII

€ 690p.p.

Vertrek 29-10-2018
4 dagen
Logies & ontbijt

3 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Alfonso XIII

H10 Corregidor Boutique Hotel

€ 132p.p.

Vertrek 29-10-2018
3 dagen
Logies & ontbijt

27 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

H10 Corregidor Boutique Hotel

Bovenstaande prijzen zijn exclusief Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook