Stedentrip Spanje
Stedentrip Spanje

Stedentrip Spanje

Spanje is een van de meest populaire vakantiebestemmingen van Europa. Het land kent een rijke historie met verschillende culturen waarvan een hoop bewaard is gebleven. Veel mensen boeken een stedentrip naar Spanje voor een bezoekje aan Barcelona, Madrid en Sevilla. Of je nou liefhebber bent van oude gebouwen, musea of winkelen, je vindt het er allemaal. Een andere belangrijke reden om naar Spanje af te reizen is het gunstige klimaat. Dat zorgt ervoor dat je er ook in de winter met behaaglijke temperaturen vakantie kunt vieren. Langs de kust kun je een culturele citytrip combineren met zon, zee en strand.

Stedentrips inclusief vlucht

Bezienswaardigheden in Spanje

Liefhebbers van oude tijden kunnen tijdens de stedentrip Spanje het beste naar Sevilla gaan. In deze stad vind je veel invloeden van de Moren terug in de architectuur en cultuur. Terug naar de middeleeuwen? In Girona vind je een prettige mix van pittoreske straatjes, historie en mooie natuur. In Barcelona krijg je het totaalplaatje: moderne kunst, voorwerpen uit de oudheid, grote winkelcentra en trendy eetgelegenheden. Ook voor een ontspannen uitstapje naar de natuur of een middagje zonnen aan het strand zit je er goed.

Winkelen en uitgaan in Spanje

Tijdens de stedentrip Spanje kun je prima winkelen. Je vindt er bekende modemerken en juweliers op grote boulevards, maar ook knusse boetiekjes en antiekzaken in smalle straatjes. Extra gezellig zijn de vele markten op straat met eten, curiosa en allerlei andere producten. Niet alleen de grote steden zoals Valencia en Malaga lenen zich hiervoor, ook Sevilla en Girona zijn gezellig. Dat geldt ook voor het uitgaansleven. De terrasjes en bars zijn tot diep in de nacht open voor een gezellig praatje. Voor de bekende nachtclubs moet je natuurlijk langs de kust wezen. In badplaatsen zoals Salou en Blanes gaat het feest in de zomer 24 uur per dag door.

Eten en drinken in Spanje

De Spaanse keuken is om je vingers bij af te likken en tijdens de stedentrip Spanje zal het je dan ook nergens aan ontbreken. De tapas zijn wereldberoemd en dat is niet voor niets. Deze kleine hapjes worden gegeten als lunch, diner of tussendoortje. De ingrediënten bestaan vooral uit verse vlees- en visproducten, kruiden, stukjes brood en sausjes. Een ander bekend Spaans gerecht is paella, een visgerecht dat door elke kok anders bereid wordt. Bij de maaltijd wordt voornamelijk bier en wijn gedronken. Tijdens het uitgaan scoren de likeurtjes en tropische cocktails goed.

Stedentrip Spanje