Stedentrip Portugal
Stedentrip Portugal

Stedentrip Portugal

Portugal is het meest zuidwestelijke land van Europa en een populaire vakantiebestemming. Naast grote steden zoals Porto en hoofdstad Lissabon zijn er tal van authentieke stadjes en dorpen die het bezoeken waard zijn. Veel mensen boeken een stedentrip Portugal vanwege de rust, gezelligheid en het warme klimaat. Zelfs in de winter is het er heerlijk toeven. Het land kent een lange geschiedenis en dat zie je terug in het straatbeeld. Een hoop historie is goed bewaard gebleven en kun je bekijken in verschillende musea. Portugal staat ook bekend om de goede keuken en het bruisende nachtleven.

Stedentrips inclusief vlucht

Bezienswaardigheden in Portugal

Cultuurliefhebbers moeten tijdens de stedentrip Portugal zeker een bezoekje brengen aan de hoofdstad. In Lissabon staan veel oude religieuze gebouwen zoals kloosters en kerken. In de musea kun je terecht om meer over de omgeving te leren of kunst te bekijken. Dat geldt ook voor de oude havenstad Porto. Naast een lesje historie is het strand een bijzondere locatie om even uit te rusten. Tussen Portimão en Albufeira vind je het mooiste strand van Portugal: Praia da Marinha. Niet alleen de kuststrook van Portugal bevat mooie plekken. In het binnenland vind je kastelen, bergketens en parken waar de natuur zijn gang mag gaan.

Winkelen en uitgaan in Portugal

Wat winkelen betreft zit je in Lissabon of Porto altijd goed. Je vindt hier alle grote ketens en dure merken, maar ook snuisterijen. In de grote steden zijn ook winkelcentra met een uitgebreid aanbod. In het weekend zijn er vaak markten waar vers fruit, groenten, kleding en zelfs complete apparaten van eigenaar wisselen. De winkelliefhebber komt tijdens de stedentrip Portugal niks tekort. Als de avond valt komt het nachtleven op gang. Dat concentreert zich eerst buiten en in de cafés, later trekt men massaal naar de nachtclubs. Het uitgaansleven in steden zoals Albufeira is voor veel jongeren dé reden om naar Portugal te komen.

Eten en drinken in Portugal

De Portugese keuken bevat veel verse producten en kruiden. Na een simpel ontbijt komt 's middags een uitgebreide lunch op tafel die wij als complete maaltijd zouden eten. Maak tijdens de stedentrip Portugal 's avonds kennis met een bord soep als voorafje, vlees- en visgerechten als hoofdgerecht en een frisse fruitsalade als toetje. Bekende gerechten zijn de stoofpotjes, chouriço en Pastéis de Belèm. Bij de maaltijd drinkt men een glas wijn, meestal uit de regio afkomstig. De beroemde portwijn ontleent zijn naam natuurlijk aan de Portugese stad Porto.

Stedentrip Portugal