Stedentrip Polen
Stedentrip Polen

Stedentrip Polen

Polen is een land gelegen in Midden-Europa dat aan het eind van de tiende eeuw werd opgericht. In de relatief korte geschiedenis is er veel gebeurd. In de recente geschiedenis zijn veel steden en dorpen verwoest in de Tweede Wereldoorlog. Inmiddels is het land weer helemaal hersteld en zijn er ondanks de verwoestingen veel resten van oude tijden bewaard gebleven. Voor veel mensen is de rijke cultuur ook dé reden om een stedentrip Polen te boeken. Naast hoofdstad Warschau zijn Krakau, Thorn, Breslau en Danzig een bezoekje waard. Polen staat bekend om zijn indrukwekkende religieuze bouwwerken, kastelen en musea.

Stedentrips inclusief vlucht

Bezienswaardigheden in Polen

Het historische centrum van Krakau bevat gebouwen uit de 13e eeuw. Doordat er nog redelijk veel overeind is gebleven kom je de meest uiteenlopende bouwstijlen tegen. Een andere oude binnenstad is de Stare Miasto in Warschau. Bekijk de typische huisjes in het centrum van Danzig of waan je in de middeleeuwen in Thorn. Tijdens de stedentrip Polen is genoeg te zien voor jong en oud. Zo kun je in Malbork naar het grootste kasteel van de wereld. In de Tweede Wereldoorlog werden veel mensen naar concentratiekampen in het land afgevoerd. In Sobibór, Majdanek en Auschwitz kun je deze indrukwekkende plekken bezoeken.

Winkelen en uitgaan in Polen

Warschau is bij uitstek dé stad om te winkelen. Bekende winkelstraten zijn Chmielna en Nowy Swiat. Je kunt er terecht bij de grote modemerken, juweliers en gevestigde namen. In de oude binnenstad zijn talloze boetiekjes met snuisterijen, zoals kunst, kleding en sieraden te vinden. Ook in Krakau en Poznan is shoppen een hele belevenis. Het uitgaansleven in de grote steden lijkt erg op dat van ons. Het enige verschil is dat je tijdens de stedentrip Polen min of meer verplicht wordt netjes gekleed te gaan in de nachtclubs. Natuurlijk vind je er ook gezellige bars en cafés.

Eten en drinken in Polen

Het ontbijt van de Polen lijkt veel op dat van ons en bestaat uit brood met beleg en een kopje thee of koffie. De traditionele Poolse maaltijden bestaan veel uit rauwe groenten, aardappels en vlees. Denk hierbij aan kolen, patat en koteletten. Ook populair zijn de soepen en stoofpotjes. Bij het diner hoort een glas bier of wijn, na de maaltijd komt de wodka op tafel. Tijdens de stedentrip Polen kom je ook genoeg internationale keukens tegen. In het centrum van steden zoals Warschau en Krakau vind je genoeg Italiaanse, Griekse en zelfs Aziatische eethuisjes.

Stedentrip Polen