Stedentrip Salzburg
Stedentrip Salzburg

Stedentrip Salzburg

Salzburg is een stad in Oostenrijk die vlakbij de Duitse grens ligt en bekend is om zijn historische binnenstad. De geschiedenis gaat terug tot de Romeinse tijd. Tegenwoordig staan er nog veel gebouwen uit de middeleeuwen overeind. Tijdens een stedentrip Salzburg kom je veel bezienswaardigheden tegen. Het is dan ook niet voor niets dat het centrum op de Werelderfgoedlijst staat. Naast kerken en kastelen zijn er ook moderne gebouwen te vinden en natuurlijk musea op het gebied van muziek en kunst. De sprookjesachtige straten vormen een mooi decor tijdens het winkelen en uitgaan.

Stedentrips inclusief vlucht

Bezienswaardigheden in Salzburg

Het oudste gebouw dat je tijdens de stedentrip Salzburg tegenkomt, is de benedictijnenabdij St. Peter uit de zevende eeuw. De oorsprong van de dom van Salzburg ligt in de achtste eeuw, maar na een brand werd de huidige in de zeventiende eeuw opgebouwd. Boven de stad prijkt de Hohensalzburg-vesting, waar je met een kabelbaan naartoe kunt. Mozart werd in Salzburg geboren en zijn huis is omgetoverd in een museum. Andere gebouwen die je kun bekijken zijn de Kollegienkirche, Dreifaltigkeitskirch en Schloss Hellbrunn. The Sound Of Music werd gefilmd in en rond Salzburg. Het woonhuis van de familie Von Trapp staat nog altijd overeind en is een goed bezochte attractie.

Winkelen en uitgaan in Salzburg

Oostenrijk staat bekend om zijn chocolade, kerstmarkten en luxe winkels. Tijdens de stedentrip Salzburg kun je wat shoppen betreft alle kanten op. Winkelcentrum Europark is het grootste van het land en bevat alle belangrijke winkels, eettentjes en in de winter zelfs een schaatsbaan. Bekende winkelstraten in het centrum zijn de Linzergasse en Getreidegasse. Als de avond valt, komt het nachtleven op gang. In tegenstelling tot wat veel mensen denken beperkt dat zich niet tot opera en klassieke muziek. Voor de jongeren zijn er genoeg nachtclubs en de Altstadt zit vol gezellige cafés om een drankje te doen.

Eten en drinken in Salzburg

Het Salzburgerland is een bakermat van lekkere gerechten. De traditionele maaltijd bestaat uit vlees met aardappelen en een beetje groenten. Er valt echter nog veel meer te proeven dan schnitzel en Knödel. Wat dacht je van een stevige broodmaaltijd met gedroogde worst en regionale kaas? Ook de chocoladetoetjes zijn niet aan te slepen. Natuurlijk kun je in de stad ook terecht voor een snelle hap, zoals een hamburger of pizza. De stedentrip Salzburg is niet compleet zonder een lokale wijn te hebben geproefd. Deze wordt bij of na het avondeten gedronken.