Stedentrip Oostenrijk
Stedentrip Oostenrijk

Stedentrip Oostenrijk

Oostenrijk is een land in het centrum van Europa en kent een lange geschiedenis. In het verleden waren volkeren zoals de Romeinen en Hunnen er aan de macht. Sinds 1955 is het een zelfstandig land, nadat de geallieerden er vertrokken. Door het gevarieerde landschap kunnen de temperaturen per plek erg verschillen. In de winter gaan veel mensen er op wintersport. Natuurliefhebbers genieten in de zomermaanden van de rust. In grote steden zoals Wenen, Graz en Salzburg is veel te doen op het gebied van cultuur. Boek een stedentrip Oostenrijk en bezoek musea, historische gebouwen en grote winkelstraten.

Stedentrips inclusief vlucht

Bezienswaardigheden in Oostenrijk

Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk en tevens de beste plek voor cultuurliefhebbers. Belangrijke bezienswaardigheden zijn het paleis Schloss Schönbrunn, de kathedraal Stephansdom en het MuseumsQuartier. Daar vind je onder meer het Leopold Museum en Kunsthalle Wien. Een andere stad die je tijdens de stedentrip Oostenrijk niet mag overslaan is Salzburg. Het is de thuishaven van componist Mozart en het huis waar hij geboren is kun je bezoeken. De stad is ook bekend om de beroemde film The Sound Of Music. Het huis van de familie Von Trapp wordt veel bezocht. Je vindt er ook oude bouwwerken, zoals de Dom van Salzburg, Benedictijnerabdij St. Peter en Schloss Mirabel.

Winkelen en uitgaan in Oostenrijk

Wenen is dé stad om tijdens de stedentrip Oostenrijk te winkelen. Het brede aanbod biedt voor ieder wat wils. Van dure winkelstraten met grote merken tot smalle straatjes en winkels met snuisterijen. De op een na grootste winkelstraat vind je in Linz en in Innsbruck waan je je tijdens het winkelen tussen de oude huisjes in de middeleeuwen. 's Avonds op stap? De Weense Staatsopera is een begrip in binnen- en buitenland. In elke grote Oostenrijkse stad zijn talloze theaters te vinden waar muziek- en dansvoorstellingen gegeven worden. Natuurlijk zijn er ook gezellige kroegen en discotheken te vinden.

Eten en drinken in Oostenrijk

De Oostenrijkse keuken is erg bourgondisch en bestaat veelal uit een flink stuk vlees, een aardappelgerecht en iets van groenten of salade. In Wenen heerst een echte koffiecultuur. Mensen ontsnappen even aan de hectiek van de grote stad onder het genot van een kop koffie en een lekker gebakje. De maaltijden kennen sterke Italiaanse en Hongaarse invloeden. Verwacht dus stoofpotjes, schnitzels en natuurlijk goulash. Bij de maaltijd wordt een lokale bier of wijn gedronken. Tijdens de stedentrip Oostenrijk kun je ook terecht bij restaurants waar internationale gerechten worden geserveerd.

Stedentrip Oostenrijk