Stedentrip Marokko
Stedentrip Marokko

Stedentrip Marokko

Marokko is een Noord-Afrikaans land dat een zeer rijke geschiedenis kent. Deze gaat terug tot voor de jaartelling begon en is door de eeuwen heen goed bewaard gebleven. De hoofdstad is Rabat en is een populaire vakantiebestemming. Andere steden waar mensen naar afreizen zijn Marrakesh, Casablanca en Tanger. Het land staat vol oude gebouwen en de bevolking houdt de vele tradities nog altijd in leven. Denk hierbij aan bouwstijlen, omgangsvormen en natuurlijk het eten. Veel mensen boeken een stedentrip Marokko dan ook om van de cultuur te proeven of een ontspannen zonvakantie te houden.

Stedentrips inclusief vlucht

Bezienswaardigheden in Marokko

Marrakesh is de meest populaire bestemming voor een stedentrip Marokko. Je vindt er veel oude gebouwen, markten, gezellige uitgaansgelegenheden en parken. Echte liefhebbers van de natuur moeten een bezoekje aan Tanger brengen. De stadsparken zijn nog maar een voorproefje op al het moois wat de omgeving van deze kustplaats te bieden heeft. Denk aan mooie stranden en bebossing die prachtige plaatjes opleveren. In het centraal gelegen dorpje Ouzoud zijn de Cascades d'Ouzoud te vinden. Deze watervallen zijn ruim honderd meter hoog. In de stad Fez vind je veel musea en paleizen.

Winkelen en uitgaan in Marokko

Tijdens de stedentrip Marokko kom je veel soeks tegen. Dit zijn overdekte Arabische markten waar van alles en nog wat wordt verkocht. De verkoop komt vaak tot stand middels onderhandeling. Je vindt er eten, kunstwerken, handgemaakte kleding, tapijten, lederwaar en nog veel meer. De meest bekende plek waar soeks te vinden zijn is achter Djema el Fna, het grootste plein van Marrakesh. Rond dit plein zijn ook de grootste uitgaansgelegenheden gevestigd. Van theehuizen tot bars en discotheken, je vindt het er allemaal. Een andere populaire uitgaansstad is Casablanca. Hier vind je een mix van traditionele en moderne etablissementen.

Eten en drinken in Marokko

De nationale keuken is er een om je vingers bij af te likken en het zal je tijdens de stedentrip Marokko dan ook nergens aan ontbreken. De traditionele maaltijden bestaan uit een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Vooraf verschijnt een lichte salade op tafel, die gevolgd wordt door een stoofpotje met vlees als hoofdgerecht. Couscous is een bekend tarweproduct dat samen met kikkererwten vaak als bijgerecht wordt geserveerd. De desserts zijn zoet en bestaan meestal uit fruit, taart of pannenkoekjes. Natuurlijk kom je tijdens de vakantie genoeg restaurants tegen waar andere keukens op het menu staan. Dus ook voor een hamburger of pizza zit je in Marokko goed.

Stedentrip Marokko