Stedentrip Venetië

Venetië: stad van kanalen en bruggen, van intriges en maskers, van carnaval en muziek. Als je kies voor een stedentrip naar Venetië dan weet je dat je iets moois te wachten staat. De stad zelf ligt in het water van een grote lagune, samen met andere eilanden die bij de stad horen en is het beste bereikbaar met een boot, zoals een watertaxi of bus. Natuurlijk kun je ook met een gondel mee (bespreek wel altijd van te voren wat dit kost) voor een romantisch tochtje door de vele kanaaltjes.

Vakanties in Venetië 9

Accommodaties in Venetië

Bezienswaardigheden in Venetië

Wanneer je een stedentrip naar Venetië maakt, dan kun je veel gaan bekijken. Zoals de Rialtobrug over de Canal Grande, de brug der Zuchten en het Dogenpaleis op het Piazza San Marco. Op het Piazza zelf kun je duiven voeren en prachtige standbeelden bekijken. Zwerf door de straatjes en laat je verwonderen door de mooie architectuur. Pak ook zeker een boot en bezoek de drie grote eilanden, zoals het kleurrijke Burano, het glas-eiland Murano en het klooster op Torcello. Op Burano vind je veel werkplaatsen waar op ambachtelijke wijze kant wordt gemaakt. En op Murano is het mogelijk om een demonstratie glasblazen of sculpturen mee te maken.

Winkelen & uitgaan

Tijdens je stedentrip naar Venetië kun je natuurlijk perfect winkelen. Op Burano bijvoorbeeld vind je leuke winkels met kant en koekjes, op Murano zijn veel winkeltjes met glazen objecten, sieraden en gebruiksvoorwerpen, en in Venetië zelf kun je heel goed shoppen door de hele stad. Zo zijn er (ook op Burano trouwens) speciale maskerwinkels waar je de unieke maskers van het Carnaval van Venetië kunt passen en kopen. En je bent in Italië, dus modewinkels genoeg. Een aanrader is om de winkeltjes op de Rialtobrug te bezoeken. Deze bijzondere brug is een van de meest bezochte winkelstraatjes van Venetië en bevat veel lokale en (inter)nationale winkels. Uitgaan doe je in gezellige wijnbars, deze vind je in de hele stad.

Eten & drinken

Een stedentrip naar Venetië is natuurlijk niet compleet zonder te proeven van de lokale keuken. Door de hele stad vind je gezellige pizzeria’s, restaurants en ijssalons waar je op familiaire wijze wordt onthaald. Geniet van heerlijke wijnen en natuurlijk je favoriete pasta’s, vlees- en visgerechten zoals alleen de Venetianen deze kunnen klaarmaken. Aan het Piazza San Marco liggen heel luxe restaurants, deze kunnen wat prijzig zijn, maar als je een paar straatjes verderop bent, dan betaal je wat minder voor dezelfde kwaliteit. Overigens hebben alle restaurants buiten een menukaart met prijzen hangen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Venetië

Best beoordeelde vakanties

Baglioni Hotel Luna


9.7

3 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Baglioni Hotel Luna

Splendid Venice


9

4 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Splendid Venice

Villa Rosa


8

11 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Villa Rosa

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Venetië

All'Angelo

€ 381p.p.

Vertrek 26-10-2018
4 dagen
Logies & ontbijt

5 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

All'Angelo

Splendid Venice

€ 678p.p.

Vertrek 26-10-2018
4 dagen
Logies & ontbijt

4 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Splendid Venice

La Fenice et des Artistes

€ 234p.p.

Vertrek 28-10-2018
4 dagen
Logies & ontbijt

1 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

La Fenice et des Artistes

Bovenstaande prijzen zijn exclusief Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook