Stedentrip Milaan

Een stedentrip Milaan brengt je in de belangrijkste stad van Noord-Italië. Er wonen ongeveer 1,3 miljoen mensen in de stad zelf, maar als je de omringende stedelijke gebieden erbij rekent zijn het er zo'n vier miljoen. Vooral het historische centrum van Milaan heeft veel te bieden op het gebied van mode, architectuur, restaurants en uitgaan. Het openbaar vervoer is uitstekend geregeld. Zo is de ligging van de metrostations zeer gunstig. Daarnaast is het ook heel goed mogelijk om Milaan te voet te verkennen.

Vakanties in Milaan (0)

De temperatuur

Bezienswaardigheden in Milaan

Misschien wel de belangrijkste attractie op je stedentrip naar Milaan is de kathedraal van Milaan: de Duomo Santa Maria Nascente, ook wel de Dom van Milaan genoemd. Tip: ga met de trap of lift naar het hoogste punt voor een onvoorstelbaar uitzicht over de miljoenenstad Milaan. Andere attracties zijn de monumenten in het stadspark Gardini Publici Indro Montanelli, het klooster Santa Maria delle Grazie aan de Corso Magenta en het Stadio Giuseppe Meazza, het stadion van AC Milaan.

Winkelen en uitgaan in Milaan

Voor veel mensen is een stedentrip naar Milaan vooral bedoeld om te winkelen in een van de modehoofdsteden van de wereld. Vooral als je op de nieuwste trends vooruit wilt lopen, zul je in Milaan ogen tekortkomen. Neem voor de haute couture wel een goedgevulde portemonnee mee. Confectiekleding is redelijk betaalbaar, vooral tijdens de uitverkoop in januari en juli. Een aantal belangrijke winkelstraten komen uit op het Piazza del Duomo (Domplein) in het historische centrum. Loop vooral de prachtige winkelpassage Galleria Vittorio Emanuele II eens binnen. Ook in het uitgaansleven is nette kleding belangrijk. Italianen hechten aan goede smaak en een stijlvol interieur. Café Atlantique is ingericht als een onderwaterwereld. Chandelier hangt, zoals de naam al zegt, vol kroonluchters en de Blue Note Milano heeft een koel, blauw ontwerp.

Eten en drinken in Milaan

Wil je op je stedentrip Milaan goedkoop eten en drinken, doe dan je voordeel met de Happy Hours, van 18 tot 21 uur. Happy Hour betekent hier niet goedkoop drinken, maar gratis uitgebreid eten bij je (soms wel wat dure) drankje. Clubs met Happy Hours vind je onder meer in Navigli, Porta Romana en Porta Ticinese. Mag het wat meer kosten, ga dan naar restaurant Al Basilico Fresco (Viale Umbria 85) voor een uitstekende pizza, naar restaurant Martin Pescatore (Via Friuli 46) voor een goede vismaaltijd, of een van de sterrenrestaurants Aimo e Nadia, Canneto Sull’Oglio, Joia of Soriso.

Praktische informatie over Milaan

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.


Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.


Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.


Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.


Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.


Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.


alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.


Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.


Reisadvies

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen/inhoud/italie


Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.