Stedentrip Italië
Stedentrip Italië

Stedentrip Italië

Ga je op vakantie naar bella Italia dan staat je een prachtige reis te wachten. Ook een stedentrip binnen Italië is zeer aan te raden. Wat dacht je van modeshoppen in Milaan, een historisch dagje Rome of een intrigerende stedentrip naar Venetië. Geniet van het Gardameer of gaat de stedentrip misschien wel naar Toscane. Italië is een heel divers land en daarom is er voor iedereen een stedentrip te vinden die bij je wensen past. Ook is het juist de manier om via stedentripjes Italië in zijn geheel te verkennen.

Stedentrips inclusief vlucht

Bezienswaardigheden in Italië

In Italië is heel veel te zien en dat zal je tijdens een stedentrip in Italië ook zeker merken. Alleen al in Rome heb je het Vaticaan, diverse fonteinen, musea en het oude stadshart als de historische opgravingen van de oude Romeinse beschaving om te bezoeken. In Venetië maak je natuurlijk een boottochtje door de vele kanalen of bezoek je de naburige eilanden Burano, Murano en Torcello. In Milaan breng je een bezoek aan de Kathedraal en in Florence is een stedentrip niet compleet zonder de Ponte Vecchio te hebben gezien. Dit zijn slechts enkele hoogtepunten van Italië.

Winkelen en uitgaan in Italië

Door heel Italië heen kun je gezellig uitgaan en lekker shoppen. Het ligt een beetje aan de streek of stad waar je tijdens de stedentrip Italië bezoekt wat er precies te vinden is. Iedere stad heeft wel zijn eigen specialiteiten. Zo kun je in Venetië handgemaakte maskers en onder meer sieraden van Venetiaans glas vinden. In Milaan word je getrakteerd op grote brandstores van de verschillende modehuizen die Italië rijk is. Ook het uitgaansleven verschilt van stad tot stad. Grote steden bieden vaak gezellige nachtclubs of theatervoorstellingen. Het is een aanrader om eens tijdens je stedentrip een echte opera bij te wonen bijvoorbeeld. Daarnaast kent Italië veel gezellige restaurants, lounges en cocktailbars.

Eten en drinken in Italië

Met het eten en drinken zit het in Italië wel goed. Het land van pizza en pasta kent natuurlijk nog meer culinaire hoogstandjes, waaronder diverse vlees- en visgerechten. Bovendien heeft iedere stad of streek wel een eigen specialiteit. Zelfs de bereidingswijze van een spaghetti carbonara kan van stad tot stad verschillen. Bestel tijdens een stedentrip in Italië eens de huiswijn in een restaurant of wijnbar of kies voor een klassieke Lambrusco of bruisende Prosecco. Het zal zeker een culinair feestje worden. ’s Zomers worden er in veel steden bekers vers bereid fruit of sap aangeboden. Voor weinig geld heb je dan een lekkere, gezonde versnapering.

Stedentrip Italië