Stedentrip Dublin

Dublin is de hoofdstad van Ierland en telt iets meer dan een half miljoen inwoners. De geschiedenis van de stad gaat terug tot de Vikingen en tegenwoordig hangt er nog altijd een mystieke sfeer. Naast oude gebouwen en musea zijn er nog genoeg andere uitstapjes mogelijk tijdens de stedentrip Dublin. Denk hierbij aan een bezoek aan de baai, stadsparken en natuurlijk de wereldberoemde pubs. Deze staan bekend als de beste van de wereld en zullen vooral het eigen Guinness schenken.

Vakanties in Dublin (0)

De temperatuur

Bezienswaardigheden in Dublin

De Guinness Storehouse, oftewel de bierbrouwerij, moet je tijdens de stedentrip Dublin zeker gezien hebben. Vanuit het meer dan honderd jaar oude gebouw heb je een mooi uitzicht over de stad. Andere bouwwerken zijn Dublin Castle, Bank of Ireland en de moderne panden in Docklands. Voor het buitengevoel is de Dublin Bay het summum. Met uitzicht over de rotsen, zee en de golfbaan vergeet je even dat je vlakbij een grote stad bent. Het Phoenix Park in het centrum is een groot stadspark met veel groen en rustige plekken. Museumliefhebbers kunnen in de National Gallery of Ireland en het Irish Museum of Modern Art genieten van honderden kunstwerken van toen en nu.

Winkelen en uitgaan in Dublin

Dublin heeft twee grote winkelstraten, te weten Grafton Street en O'Connell Street. Met grote warenhuizen en alle bekende ketens vindt de winkelliefhebber hier bijna alles. Bijna, want voor de kleine winkels en boetiekjes moet je in de kleine straten zijn. Nu en dan vinden er ook markten plaats. Het nachtleven tijdens de stedentrip Dublin zal vooral bestaan uit het bezoeken van een van de vele pubs. Onder het genot van pint bier kun je er vaak livemuziek aanschouwen. Voor de mensen die willen dansen zijn er genoeg clubs waar tot in de vroege uurtjes muziek gedraaid wordt.

Eten en drinken in Dublin

Het Ierse ontbijt is vergelijkbaar met een Engels ontbijt. Zo stevig dat je het ook als lunch kunt nuttigen. Als middageten staat er vaak iets met brood op het menu. 's Avonds kun je overal terecht. Van Indiase restaurants tot Ierse bistro's, het is er allemaal. De naam van Temple Bar doet al vermoeden dat je er kunt drinken, eten kan er net zo goed. Ook elders in het centrum zijn genoeg goede eetgelegenheden. Typische Iers zijn de stoofgerechten en de boxty, een soort pannenkoek met vulling. Tijdens de stedentrip Dublin zal het je nergens aan ontbreken.

Praktische informatie over Dublin

Taal

De officiële talen in Ierland zijn het Keltische Iers en het Engels.


Geldzaken

Ierland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.


Visum en paspoort

Voor Ierland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.


Vaccinatie

Voor Ierland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.


Elektriciteit

De netspanning in Ierland is 230 volt.


Tijdsverschil

In Ierland is het 1 uur vroeger dan in Nederland.


alarmnummer

Wanneer je in Ierland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.


Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.


Reisadvies

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen/inhoud/ierland


Kraanwater

Het kraanwater in Ierland is veilig te drinken.