Stedentrip Hongarije

Hongarije is een land dat in het midden van Europa ligt en bekend staat om zijn rijke cultuur. Nadat de Romeinen de Kelten verdreven werden zij weer opzij gezet door de Hunnen. Veel later, in de Tweede Wereldoorlog hadden de Hongaren het zwaar te verduren en ook daarna onder leiding van de Sovjet-Unie was het geen feest. Sinds 1991 heeft Hongarije een vrij bestuur. Dankzij de ligging zijn de winters er koud en de zomers warm. De mix van veel historie en een mooi landschap zorgen ervoor dat veel mensen een stedentrip Hongarije maken. Populaire bestemmingen zijn hoofdstad Boedapest en het Balatonmeer.

Vakanties in Hongarije 10

Regio's in Hongarije

Populaire regio's in Hongarije

Bezienswaardigheden in Hongarije

Cultuurliefhebbers kunnen tijdens de stedentrip Hongarije het beste terecht in de hoofdstad. De stadsdelen Boeda en Pest worden gescheiden door de Donau. Vanaf de beroemde Kettingbrug heb je een goed uitzicht over de stad. Je kunt er een stadswandeling maken langs de historische bouwwerken, zoals de Burcht van Boeda en de Sint Stefanusbasiliek. Een andere stad waar veel te zien is, is Pécs. Vooral voor mensen die van musea houden is er genoeg te doen. Er zijn veel kunstcollecties, maar ook oude voorwerpen en stadsinformatie te vinden. Onder de Dom van Pécs is een oude crypte die je kunt bekijken.

Winkelen en uitgaan in Hongarije

Boedapest heeft alles waar je tijdens de stedentrip Hongarije naar op zoek bent. Er zijn veel marktjes waar naast voedsel ook kleding en kunst wordt aangeboden. In het oude centrum zijn winkelcentra met bekende modemerken en juweliers te vinden. De smalle straatjes zitten vol met boetiekjes waar kleding en kunst van eigenaar wisselen. In de avond is de binnenstad een bruisend uitgaanscentrum. De Hongaarse gezelligheid vind je bij mooi weer op straat. De mensen zitten er in de overdekte tuinen een drankje te doen voordat ze afreizen naar een van de vele nachtclubs. Zelfs in een enkel badhuis wordt 's nachts muziek gedraaid.

Eten en drinken in Hongarije

De nationale keuken bevat vooral bourgondische gerechten met aardappels en vlees. Let erop dat veel traditionele gerechten met orgaanvlees gemaakt worden. De meeste stoofpotjes en soepen kun je echter veilig nemen. Bekende gerechten zijn pilav en goulash. Bij de maaltijd wordt vaak bier of wijn geschonken uit het land zelf. De sterke drank is pálinka, gemaakt van vruchten. Tijdens de stedentrip Hongarije kun je natuurlijk ook terecht bij internationale eethuisjes. Vooral in Boedapest hoef je nooit ver te lopen voor een pizza of hamburger.

Taal

De officiële taal in Hongarije is het Hongaars. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Hongarije heeft als betaalmiddel de forint. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Hongarije heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Hongarije zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Hongarije is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Hongarije bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 107, ambulance: 104 en brandweer: 105.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld (service charge) bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Wanneer er geen 'service charge' op de rekening staat is het geven van een fooi van 10-15% gebruikelijk. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/hongarije/

Kraanwater

In Hongarije wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Parlament


9.2

17 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Parlament

Palazzo Zichy


9.2

7 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Palazzo Zichy

Queen's Court


8.5

20 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Queen's Court

Foto's en Video

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Hongarije

Central Hotel 21

€ 120p.p.

Vertrek 26-10-2018
4 dagen
Logies & ontbijt

10 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Central Hotel 21

Orion Varkert

€ 126p.p.

Vertrek 26-10-2018
4 dagen
Logies & ontbijt

30 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Orion Varkert

Queen's Court

€ 186p.p.

Vertrek 29-10-2018
4 dagen
Logies & ontbijt

20 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Queen's Court

Bovenstaande prijzen zijn exclusief Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook