Stedentrip Hongarije
Stedentrip Hongarije

Stedentrip Hongarije

Hongarije is een land dat in het midden van Europa ligt en bekend staat om zijn rijke cultuur. Nadat de Romeinen de Kelten verdreven werden zij weer opzij gezet door de Hunnen. Veel later, in de Tweede Wereldoorlog hadden de Hongaren het zwaar te verduren en ook daarna onder leiding van de Sovjet-Unie was het geen feest. Sinds 1991 heeft Hongarije een vrij bestuur. Dankzij de ligging zijn de winters er koud en de zomers warm. De mix van veel historie en een mooi landschap zorgen ervoor dat veel mensen een stedentrip Hongarije maken. Populaire bestemmingen zijn hoofdstad Boedapest en het Balatonmeer.

Stedentrips inclusief vlucht

Bezienswaardigheden in Hongarije

Cultuurliefhebbers kunnen tijdens de stedentrip Hongarije het beste terecht in de hoofdstad. De stadsdelen Boeda en Pest worden gescheiden door de Donau. Vanaf de beroemde Kettingbrug heb je een goed uitzicht over de stad. Je kunt er een stadswandeling maken langs de historische bouwwerken, zoals de Burcht van Boeda en de Sint Stefanusbasiliek. Een andere stad waar veel te zien is, is Pécs. Vooral voor mensen die van musea houden is er genoeg te doen. Er zijn veel kunstcollecties, maar ook oude voorwerpen en stadsinformatie te vinden. Onder de Dom van Pécs is een oude crypte die je kunt bekijken.

Winkelen en uitgaan in Hongarije

Boedapest heeft alles waar je tijdens de stedentrip Hongarije naar op zoek bent. Er zijn veel marktjes waar naast voedsel ook kleding en kunst wordt aangeboden. In het oude centrum zijn winkelcentra met bekende modemerken en juweliers te vinden. De smalle straatjes zitten vol met boetiekjes waar kleding en kunst van eigenaar wisselen. In de avond is de binnenstad een bruisend uitgaanscentrum. De Hongaarse gezelligheid vind je bij mooi weer op straat. De mensen zitten er in de overdekte tuinen een drankje te doen voordat ze afreizen naar een van de vele nachtclubs. Zelfs in een enkel badhuis wordt 's nachts muziek gedraaid.

Eten en drinken in Hongarije

De nationale keuken bevat vooral bourgondische gerechten met aardappels en vlees. Let erop dat veel traditionele gerechten met orgaanvlees gemaakt worden. De meeste stoofpotjes en soepen kun je echter veilig nemen. Bekende gerechten zijn pilav en goulash. Bij de maaltijd wordt vaak bier of wijn geschonken uit het land zelf. De sterke drank is pálinka, gemaakt van vruchten. Tijdens de stedentrip Hongarije kun je natuurlijk ook terecht bij internationale eethuisjes. Vooral in Boedapest hoef je nooit ver te lopen voor een pizza of hamburger.

Stedentrip Hongarije