Stedentrip Groot-Brittannië

Wie een stedentrip Groot-Brittannië plant, maar de exacte reisbestemming nog moet bepalen, heeft keus uit een onnoemelijk aantal mogelijkheden. Wie nu eens niet naar Engeland of Wales wil, kan naar het adembenemende Schotland met zijn indrukwekkende steden. Wil je niet naar de pittoreske Schotse hoofdstad Edinburg met zijn oude, monumentale panden, maar iets totaal anders, bezoek dan het iets zuidelijkere, aan de westkust gelegen Glasgow. Het is de grootste stad van Schotland en ligt in de Central Lowlands aan de River Clyde. Glasgow is een belangrijke industrie- en handelsstad die vooral de laatste tweehonderd jaar historie heeft gemaakt.

Vakanties in Groot-Brittannië 41

Regio's in Groot-Brittannië

Populaire regio's in Groot-Brittannië

Bezienswaardigheden in Groot-Brittannië

Wie bij een stedentrip Groot-Brittannië het Schotse Glasgow aandoet, belandt in een stad die weliswaar weinig zeer oude monumentale panden bezit, maar die beslist een bezoek waard is. De stad is echter niet helemaal gespeend van monumenten: Glasgow Cathedral bijvoorbeeld stamt uit de deriende eeuw en is een van de weinige gotische kathedralen die nog compleet is. De kerk wordt nu gebruikt door de Church of Scotland. Aanrader is een bezoek aan The Lighthouse, centrum voor hedendaagse architectuur en design. Van de in Glasgow geboren architect en ontwerper Charles Rennie Mackintosh zijn, naast de Glasgow School of Art, diverse ontwerpen van fraaie villa’s uit de periode van de kunststroming Arts and Crafts te zien. Indrukwekkend zijn de uit 1817 daterende botanische tuinen met twaalf plantenkassen. Voor wie van wandelen en een exotische sfeer houdt absoluut een aanrader.

Winkelen en uitgaan in Groot-Brittannië

Na Londen wordt Glasgow gezien als de belangrijkste winkelstad van het Verenigd Koninkrijk. Wie Glasgow kiest bij een stedentrip Groot-Brittannië kan naar hartenlust shoppen in met name het gebied rond Buchanan Street en Argyle Street. Er bevinden zich diverse moderne winkelcentra met onder meer mooie designzaken en boetieks. Voor boeken, tweedehands en antiek, kun je heel goed terecht in West End en Merchant City in het centrum. De beste uitgaansgelegenheden liggen ook in deze buurt. Er is een groot aantal clubs. Glasgow is de cultuurstad van Schotland: er zijn dan ook diverse theaters.

Eten en drinken in Groot-Brittannië

In Glasgow vind je veel internationaal georiënteerde restaurants, naast de traditionele keuken die veel orgaanvlees op de kaart heeft. Vlees vormt in Schotland de hoofdmoot, maar ook vis is volop verkrijgbaar. Als je Glasgow kiest bij een stedentrip Groot-Brittannië mag je natuurlijk de nationale drank, een Scotch whisky, niet overslaan. Er is een keur aan soorten verkrijgbaar, dus genieten voor de liefhebber.

Taal

De officiële taal in het Verenigd Koninkrijk is het Engels.

Geldzaken

Groot-Brittannië heeft als betaalmiddel de Britse Pond. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Groot-Brittannië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Groot-Brittannië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Groot-Brittannië is 230 volt.

Tijdsverschil

In Engeland is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Groot-Brittannië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/verenigd-koninkrijk/

Kraanwater

Het kraanwater in Groot-Brittannië is veilig te drinken.

Best beoordeelde vakanties

London Lodge Town House


8.4

67 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

London Lodge Town House

Amba Hotel Marble Arch


8.4

46 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Amba Hotel Marble Arch

Millennium & Copthorne at Chelsea Football Club


8.7

7 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Millennium & Copthorne at Chelsea Football Club

Foto's en Video

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Groot-Brittannië

Thistle Bloomsbury Park

€ 341p.p.

Vertrek 24-10-2018
4 dagen
Logies & ontbijt

51 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Thistle Bloomsbury Park

The Cumberland

€ 486p.p.

Vertrek 26-10-2018
4 dagen
Logies & ontbijt

26 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

The Cumberland

Leigham Court Hotel

€ 144p.p.

Vertrek 26-10-2018
4 dagen
Logies & ontbijt

39 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Leigham Court Hotel

Bovenstaande prijzen zijn exclusief Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook