Stedentrip Groot-Brittannië
Stedentrip Groot-Brittannië

Stedentrip Groot-Brittannië

Wie een stedentrip Groot-Brittannië plant, maar de exacte reisbestemming nog moet bepalen, heeft keus uit een onnoemelijk aantal mogelijkheden. Wie nu eens niet naar Engeland of Wales wil, kan naar het adembenemende Schotland met zijn indrukwekkende steden. Wil je niet naar de pittoreske Schotse hoofdstad Edinburg met zijn oude, monumentale panden, maar iets totaal anders, bezoek dan het iets zuidelijkere, aan de westkust gelegen Glasgow. Het is de grootste stad van Schotland en ligt in de Central Lowlands aan de River Clyde. Glasgow is een belangrijke industrie- en handelsstad die vooral de laatste tweehonderd jaar historie heeft gemaakt.

Stedentrips inclusief vlucht

Bezienswaardigheden in Groot-Brittannië

Wie bij een stedentrip Groot-Brittannië het Schotse Glasgow aandoet, belandt in een stad die weliswaar weinig zeer oude monumentale panden bezit, maar die beslist een bezoek waard is. De stad is echter niet helemaal gespeend van monumenten: Glasgow Cathedral bijvoorbeeld stamt uit de deriende eeuw en is een van de weinige gotische kathedralen die nog compleet is. De kerk wordt nu gebruikt door de Church of Scotland. Aanrader is een bezoek aan The Lighthouse, centrum voor hedendaagse architectuur en design. Van de in Glasgow geboren architect en ontwerper Charles Rennie Mackintosh zijn, naast de Glasgow School of Art, diverse ontwerpen van fraaie villa’s uit de periode van de kunststroming Arts and Crafts te zien. Indrukwekkend zijn de uit 1817 daterende botanische tuinen met twaalf plantenkassen. Voor wie van wandelen en een exotische sfeer houdt absoluut een aanrader.

Winkelen en uitgaan in Groot-Brittannië

Na Londen wordt Glasgow gezien als de belangrijkste winkelstad van het Verenigd Koninkrijk. Wie Glasgow kiest bij een stedentrip Groot-Brittannië kan naar hartenlust shoppen in met name het gebied rond Buchanan Street en Argyle Street. Er bevinden zich diverse moderne winkelcentra met onder meer mooie designzaken en boetieks. Voor boeken, tweedehands en antiek, kun je heel goed terecht in West End en Merchant City in het centrum. De beste uitgaansgelegenheden liggen ook in deze buurt. Er is een groot aantal clubs. Glasgow is de cultuurstad van Schotland: er zijn dan ook diverse theaters.

Eten en drinken in Groot-Brittannië

In Glasgow vind je veel internationaal georiënteerde restaurants, naast de traditionele keuken die veel orgaanvlees op de kaart heeft. Vlees vormt in Schotland de hoofdmoot, maar ook vis is volop verkrijgbaar. Als je Glasgow kiest bij een stedentrip Groot-Brittannië mag je natuurlijk de nationale drank, een Scotch whisky, niet overslaan. Er is een keur aan soorten verkrijgbaar, dus genieten voor de liefhebber.