Stedentrip Griekenland
Stedentrip Griekenland

Stedentrip Griekenland

Griekenland is een land dat zowel uit het vaste land en vele eilanden bestaan en een populaire vakantiebestemming. Toeristen boeken een stedentrip Griekenland vanwege het gunstige klimaat, de rijke geschiedenis en goede faciliteiten. In het hele land staan historische bouwwerken die druk bezocht worden, zoals theaters en religieuze gebouwen. Vakantiegangers die hun kennis willen bijspijkeren kunnen terecht in verschillende musea. Ook natuurliefhebbers komen aan hun trekken in en rond steden zoals Athene, Iraklion en Thessaloniki. In de zomer is Griekenland erg populair bij jongeren die veelal op het eiland Kreta verblijven.

Stedentrips inclusief vlucht

Bezienswaardigheden in Griekenland

Het Nationaal Archeologisch Museum van de hoofdstad heeft een grote collectie kunst- en voorwerpen uit oude tijden. Ook de Akropolis van Athene is beroemd. Deze tafelberg functioneert als ondersteuning voor enkele oude bouwwerken. Rhodos-stad is de hoofdstad van het gelijknamige eiland. Het historische centrum staat op de werelderfgoedlijst en bevat veel middeleeuwse gebouwen. Geschiedenisliefhebbers kiezen tijdens de stedentrip Griekenland vaak voor een bezoek aan Delphi. Reden hiervoor zijn de archeologische gebouwen, zoals een tempel en schathuis die je er kunt vinden. Liever de natuur in? Maak een wandeling door de Samariakloof of kom tot rust op Navagio Beach.

Winkelen en uitgaan in Griekenland

Het winkelaanbod in Griekenland is vooral erg toeristisch. Dat betekent dat je in de grote steden winkelcentra en boulevards kunt vinden met grote merken en luxe winkels. Ook de bekende kraampjes met nep-artikelen zijn alom vertegenwoordigd. Op een van de markten kun je terecht voor handgemaakte artikelen, zoals lederwaar, kleding en het beroemde Griekse keramiek. Als de avond valt veranderen vooral de badplaatsen in bruisende uitgaanscentra. Doe een drankje bij een Nederlandse kroeg of waag een dansje in een van de massale discotheken. Tijdens de stedentrip Griekenland kun je het zo laat maken als je zelf wilt.

Eten en drinken in Griekenland

De Griekse keuken is over de hele wereld bekend en dat is niet voor niets. Er wordt vooral gebruik gemaakt van verse kruiden, olijfolie en vlees. Bekende gerechten zijn moussaka en pastitsio, die qua structuur en ingrediënten veel weghebben van lasagne. Bij de maaltijd worden vaak stukjes brood en olijven geserveerd. Een glas Griekse wijn zorgt voor een prettige bijsmaak. Tijdens de stedentrip Griekenland kun je dankzij het toerisme natuurlijk ook terecht bij restaurants met een andere menukaart. De hamburgers, pizza's en patatjes zijn overal te vinden.

Stedentrip Griekenland