Stedentrip Parijs

Parijs is de hoofdstad van Frankrijk en wordt gezien als een van de wereldsteden. Mede om deze reden is het een populaire bestemming bij toeristen. Die komen vooral voor de rijke cultuur, mooie gebouwen en vele musea. Denk hierbij aan de Eiffeltoren, het Louvre en de Arc de Triomphe. Ook winkelliefhebbers komen aan hun trekken tijdens een stedentrip Parijs. 's Avonds verandert de stad in een lichtparadijs en kun je na een goede maaltijd een wandeling langs de Seine maken. En om het af te maken duik je het gezellige nachtleven in.

Vakanties in Parijs 26

Accommodaties in Parijs

Bezienswaardigheden in Parijs

Je zou twee weken in Parijs kunnen blijven en nog lang niet alles gezien hebben. Niet te missen gebouwen zijn in elk geval de Eiffeltoren, de Notre-Dame, Basilique du Sacré-Cœur en de Arc de Triomphe. Frankrijk heeft een rijke kunstgeschiedenis. Kunstliefhebbers kunnen dan ook op elke straathoek terecht in een museum. Bezoek tijdens de stedentrip Parijs zeker eens het Louvre, Musée Picasso en Musée Rodin. Het straatbeeld is vaak al een bezienswaardigheid op zich. Een stadswandeling die je langs de mooie plekjes voert is dan ook zeker aan te raden.

Winkelen en uitgaan in Parijs

De Champs-Élysées is een van de duurste winkelstraten van de wereld. Tijdens de stedentrip Parijs is er echter nog veel meer te doen op het gebied van winkelen. Het warenhuis Galeries Lafayette bevat alle grote merken bijvoorbeeld. Iets knusser is het in de wijken Le Marais en Saint-Germain. Als de avond valt, wordt het gezellig in de vele cafés en barretjes. De theaters en nachtclubs worden veelvuldig bezocht. Een bezoekje aan de Moulin Rouge of Au Lapin Agile is dan ook zeker aan te raden. In discotheken zoals La Loco en Metropolis Paris wordt tot in de late uurtjes gedanst op verschillende stijlen muziek.

Eten en drinken in Parijs

De Fransen staan niet per se bekend om hun uitgebreide keuken, toch kun je tijdens de stedentrip Parijs zeer divers eten. De hele wereldkeuken is er gevestigd: van fastfoodketens tot en met bekroonde restaurants met een Michelinster. Bedenk wel dat je voor luxe restaurants vaak diep in de buidel moet tasten. Bekende namen zijn La Tour d'Argent en Sacrée Fleur. De wijk Quatier Latin lijkt compleet uit restaurants te bestaan. Bij mooi weer is een Picnic Paris aan te raden. Neem plaats in een van de parken en geniet van een goed glas wijn en lekkere kaas.

Verplicht va. Feb. 2017 ecologisch Crit’Air-vignet Parijs
Voertuigen die in de Franse hoofdstad rondrijden, moeten voortaan een ecovignet dragen. Ook auto’s die niet ingeschreven zijn in Frankrijk moeten voorzien zijn van deze ecologische Crit’Air-sticker. Meer info en verkoop stickers via: www.certificat-air.gouv.fr.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in Parijs

Best beoordeelde vakanties

Daumesnil Vincennes


8.6

44 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Daumesnil Vincennes

Jack's Hotel


8.5

44 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Jack's Hotel

Mercure Opéra Garnier


8.5

27 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Mercure Opéra Garnier

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Parijs

Mercure Opéra Garnier

€ 222p.p.

Vertrek 26-10-2018
4 dagen
Logies & ontbijt

27 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Mercure Opéra Garnier

Holiday Inn Paris Gare de L'Est

€ 285p.p.

Vertrek 26-10-2018
4 dagen
Logies & ontbijt

30 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Holiday Inn Paris Gare de L'Est

Avalon Paris

€ 181p.p.

Vertrek 26-10-2018
4 dagen
Logies & ontbijt

45 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Avalon Paris

Bovenstaande prijzen zijn exclusief Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook