Stedentrip Frankrijk

Wie een stedentrip naar Frankrijk wil maken, doet er goed aan de prachtige stad Lyon te kiezen als bestemming. Lyon ligt in het oosten van Frankrijk op de plek waar de rivieren de Rhône en Saône samenkomen. Het is qua inwonersaantal de derde stad van Frankrijk en werd gesticht door de Romeinen. Tijdens de Renaissance was het een bloeiende stad vanwege de zijdehandel. In de 19e eeuw ontwikkelde de stad zich als industriestad en bleef een centrum van zijdehandel. In Lyon vonden de gebroeders Lumière de film uit.

Vakanties in Frankrijk 27

Regio's in Frankrijk

Populaire regio's in Frankrijk

Bezienswaardigheden in Frankrijk

Het oudste theater van Frankrijk en een odeion uit de Romeinse periode liggen in Lyon tegen de heuvel van Fourvière. Lyon bezit diverse kerken: de basiliek Notre-Dame de Fourvière is betrekkelijk nieuw en dateert pas uit de 19e eeuw. In tegenstelling tot de gotische kerk St. Nizier en de kathedraal Saint-Jean-Baptiste, de domkerk van Lyon, die zowel romaanse als gotische kenmerken heeft en een 14e-eeuws astronomisch uurwerk. De stad heeft veel 17e-eeuwse bouwwerken, waaronder het stadhuis en het Gasthuis Hotel Dieu, dat aan de Rhône-oever staat. Uit dezelfde periode stamt de huisvesting van het Museé des Beaux-Arts, een voormalig klooster. Andere musea die de moeite waard zijn: het Museé des Tissus dat naast kostbare stoffen tapijten laat zien. Het Museé des Arts-Décoratifs exposeert meubels en muziekinstrumenten uit de 17e en 18e eeuw. Wie bij een stedentrip Frankrijk de stad Lyon kiest, kan zich vergapen aan tientallen bruggen tussen de oevers van de rivieren de Rhône en de Saône.

Winkelen en uitgaan in Frankrijk

Wie bij een stedentrip naar Frankrijk Lyon aandoet en van winkelen houdt, kan zijn hart ophalen. De stad bezit het grootste winkelcentrum van Frankrijk: Part-Dieu. Maar het populairste winkelgebied ligt op het schiereiland Presqu’île met de winkelstraat Rue de la République. Wie het lukt begin december te gaan kan genieten van een vierdaags lichtfeest rond Maria Onbevlekt Ontvangenis: gebouwen, bruggen en kerken zijn dan feeëriek verlicht. In de zomermaanden vindt jaarlijks een cultureel festival met theater, muziek, dans en film plaats in het antieke theater en odeion op de heuvel van Fourvière.

Eten en drinken in Frankrijk

Wie een stedentrip Frankrijk doorbrengt in Lyon kan genieten van de gastronomische hoogstandjes die de stad te bieden heeft. Lyon wordt wel de hoofdstad van de gastronomie genoemd: de befaamde kok Paul Bocuse bezit er vier restaurants, elk met een ander thema. Daarnaast heeft Lyon nog veel meer uitstekende eetgelegenheden en bars.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

Best beoordeelde vakanties

Daumesnil Vincennes


8.6

44 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Daumesnil Vincennes

Jack's Hotel


8.5

44 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Jack's Hotel

Mercure Opéra Garnier


8.5

27 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Mercure Opéra Garnier

Foto's en Video

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Frankrijk

Le Rocroy

€ 146p.p.

Vertrek 25-10-2018
3 dagen
Logies & ontbijt

45 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Le Rocroy

Mercure Opéra Garnier

€ 222p.p.

Vertrek 26-10-2018
4 dagen
Logies & ontbijt

27 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Mercure Opéra Garnier

Holiday Inn Paris Gare de L'Est

€ 285p.p.

Vertrek 26-10-2018
4 dagen
Logies & ontbijt

30 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Holiday Inn Paris Gare de L'Est

Bovenstaande prijzen zijn exclusief Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook