Stedentrip Frankrijk
Stedentrip Frankrijk

Stedentrip Frankrijk

Wie een stedentrip naar Frankrijk wil maken, doet er goed aan de prachtige stad Lyon te kiezen als bestemming. Lyon ligt in het oosten van Frankrijk op de plek waar de rivieren de Rhône en Saône samenkomen. Het is qua inwonersaantal de derde stad van Frankrijk en werd gesticht door de Romeinen. Tijdens de Renaissance was het een bloeiende stad vanwege de zijdehandel. In de 19e eeuw ontwikkelde de stad zich als industriestad en bleef een centrum van zijdehandel. In Lyon vonden de gebroeders Lumière de film uit.

Stedentrips inclusief vlucht

Bezienswaardigheden in Frankrijk

Het oudste theater van Frankrijk en een odeion uit de Romeinse periode liggen in Lyon tegen de heuvel van Fourvière. Lyon bezit diverse kerken: de basiliek Notre-Dame de Fourvière is betrekkelijk nieuw en dateert pas uit de 19e eeuw. In tegenstelling tot de gotische kerk St. Nizier en de kathedraal Saint-Jean-Baptiste, de domkerk van Lyon, die zowel romaanse als gotische kenmerken heeft en een 14e-eeuws astronomisch uurwerk. De stad heeft veel 17e-eeuwse bouwwerken, waaronder het stadhuis en het Gasthuis Hotel Dieu, dat aan de Rhône-oever staat. Uit dezelfde periode stamt de huisvesting van het Museé des Beaux-Arts, een voormalig klooster. Andere musea die de moeite waard zijn: het Museé des Tissus dat naast kostbare stoffen tapijten laat zien. Het Museé des Arts-Décoratifs exposeert meubels en muziekinstrumenten uit de 17e en 18e eeuw. Wie bij een stedentrip Frankrijk de stad Lyon kiest, kan zich vergapen aan tientallen bruggen tussen de oevers van de rivieren de Rhône en de Saône.

Winkelen en uitgaan in Frankrijk

Wie bij een stedentrip naar Frankrijk Lyon aandoet en van winkelen houdt, kan zijn hart ophalen. De stad bezit het grootste winkelcentrum van Frankrijk: Part-Dieu. Maar het populairste winkelgebied ligt op het schiereiland Presqu’île met de winkelstraat Rue de la République. Wie het lukt begin december te gaan kan genieten van een vierdaags lichtfeest rond Maria Onbevlekt Ontvangenis: gebouwen, bruggen en kerken zijn dan feeëriek verlicht. In de zomermaanden vindt jaarlijks een cultureel festival met theater, muziek, dans en film plaats in het antieke theater en odeion op de heuvel van Fourvière.

Eten en drinken in Frankrijk

Wie een stedentrip Frankrijk doorbrengt in Lyon kan genieten van de gastronomische hoogstandjes die de stad te bieden heeft. Lyon wordt wel de hoofdstad van de gastronomie genoemd: de befaamde kok Paul Bocuse bezit er vier restaurants, elk met een ander thema. Daarnaast heeft Lyon nog veel meer uitstekende eetgelegenheden en bars.

Stedentrip Frankrijk