Stedentrip Stuttgart
Stedentrip Stuttgart

Stedentrip Stuttgart

Stuttgart is een bekende industriestad in Duitsland gelegen in de deelstaat Baden-Württemberg. De geschiedenis gaat terug tot de 13e eeuw van onze jaartelling en sinds die tijd is er veel gebeurd. In de Tweede Wereldoorlog werd meer dan de helft van de gebouwen vernietigd bij bombardementen. Gelukkig is daar niks meer van te zien en is de stad een populaire vakantiebestemming geworden. Veel toeristen boeken een stedentrip naar Stuttgart vanwege het ruime aanbod in culturele activiteiten en bezienswaardigheden. Denk hierbij aan musea, theater en enkele bijzondere gebouwen. Daarnaast kun je er gezellig eten, winkelen en uitgaan.

Bezienswaardigheden in Stuttgart

De beroemde automerken Porsche en Mercedes-Benz zijn begonnen in Stuttgart en hebben beide een eigen museum. Hier vind je zowel oude als nieuwe modellen en natuurlijk veel interessante informatie. Andere populaire musea zijn het Kunstmuseum en de Staatsgalerie. Het Oude Kasteel is een lust voor het oog. Binnen vind je het Nationaal Museum van Württemberg met veel tentoongestelde voorwerpen. Aan de westkant van de stad staat Slot Solitude, waar tegenwoordig tentoonstellingen en concerten plaatsvinden. In en rond de binnenstad zijn nog veel meer musea gevestigd die tijdens de stedentrip naar Stuttgart een bezoekje waard zijn.

Winkelen en uitgaan in Stuttgart

Winkelliefhebbers kunnen zich in de Königstraße uren vermaken. Van bekende modemerken tot kunstwinkels en van elektronicazaken tot juweliers, je vindt het er allemaal. Dit is dan ook dé winkelstraat voor mensen die een stedentrip naar Stuttgart maken. In de avond kun je hier terecht bij een van de cafés voor een drankje. Wie het echte nachtleven wil proeven moet eens naar het Staatstheater voor een toneel- of operavoorstelling. De binnenstad barst van de theaters waar verschillende kunstvormen vertoond worden voor publiek. De cocktailbars en nachtclubs zijn vooral rond de Theodor-Heuss-Straße te vinden.

Eten en drinken in Stuttgart

De traditionele Bier- en Weinstuben vind je in Stuttgart overal. Daar kun je onder het genot van een lokaal biertje of goed glas wijn genieten van een Duitse maaltijd. De menukaarten bieden vooral vlees met aardappelen en groenten aan. De schnitzel en bratwurst moet je tijdens een stedentrip naar Stuttgart zeker een keer geprobeerd hebben. Andere populaire gerechten zijn currywurst en sauerkraut. Een Duits dessert bestaat vaak uit een punt taart. Ook voor een hamburger, pizza of noedels kun je in het centrum terecht. Bekende restaurants zijn Triple B - Beef Burger Brothers, Brenner en Restaurant Ochs-n Willi.