Stedentrip Keulen

Aan de Rijn in Noordrijn-Westfalen ligt de prachtige oude stad Keulen. Bekend van haar pittoreske kerstmarkten en carnaval. Maar ook van de eau de cologne 4711 die hier is uitgevonden. In de Middeleeuwen speelde Keulen een grote rol in kerk en politiek, wat duidelijk is terug te zien in de Dom van Keulen en andere prachtige kerken die je tijdens een stedentrip naar Keulen zeker gaat ontdekken. Moderne en historische gebouwen gaan in het hart van Keulen hand-in-hand, omdat het nogal te lijden heeft gehad van bombardementen. Na de Tweede Wereldoorlog werd de stad weer opgebouwd, waardoor het historische hart van de stad tevens heel modern is. Deze contrasten en meer vormen het decor van een geweldige stedentrip.

Vakanties in Keulen 5

Accommodaties in Keulen

Bezienswaardigheden in Keulen

Wie de relikwieën van de Drie Koningen wil bezichtigen, is van harte welkom in de Dom van Keulen. Deze imposante kerk heeft de oorlog wonderwel goed overleefd en staat nu op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De rol die Keulen heeft gespeeld tijdens de Middeleeuwen voor het geloof is in de stad duidelijk te zien. Wandel eens langs de verschillende basilieken (er zijn er twaalf) en bekijk de verschillende moskeeën en joodse tempels. En natuurlijk mag een rondvaart of wandeling langs de Rijn tijdens een stedentrip in Keulen niet ontbreken. De prachtige rivier kun je oversteken via grote, bijzondere bruggen. Wil je meer weten over de Romeinse tijd of de Middeleeuwen van Keulen? Bezoek dan respectievelijk de Romeinse tempelruïne onder het raadhuis en stukken van de stadsmuur.

Winkelen en uitgaan in Keulen

Wanneer je in Keulen bent is het aan te raden lekker te gaan winkelen. Bezoek bijvoorbeeld op Glockengasse 4711 de winkel van de 4711 parfums. Echt leuke winkelstraten in Keulen zijn het Belgische Viertel met designer shops, de hoofdwinkelstraat in het hart en de St. Apernstrasse (veel antiek). Ben je in de wintertijd in Keulen, dan is het aan te raden om een kerstmarkt te bezoeken. Er is veel te doen tijdens een stedentrip Keulen. Er ligt een dierentuin net buiten de stad en er zijn verschillende musea om naar toe te gaan. Wil je ’s avonds van het nachtleven genieten, dan is dat zeker aan te raden. Keulen kent vele gezellige clubs, hippe cocktailbars en gezellige echte Duitse kroegen.

Eten en drinken in Keulen

Als je lekker tijdens je stedentrip in Keulen uitgaat naar een bar of café, bestel dan eens het lokale bier Kölsch. Net als Champagne mag Kölsch alleen zo heten als het uit Keulen komt. Verwen verder je smaakpapillen met lokale gerechten, zoals Bockwurst, Hömmchen en Kölsch Kaviar. In de Altstadt (oude binnenstad) vind je de beste restaurants.

Taal

De officiële taal in Duitsland is het Duits. In het Engels kun je echter ook prima terecht.

Geldzaken

Duitsland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Duitsland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Duitsland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Duitsland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Duitsland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/duitsland/

Kraanwater

Het kraanwater in Duitsland is veilig te drinken.

De temperatuur in Keulen

Best beoordeelde vakanties

Lindner Hotel Dom Residence


8.8

235 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Lindner Hotel Dom Residence

Lindner Hotel BayArena


8.6

210 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Lindner Hotel BayArena

Art'otel Cologne


8.3

7 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Art'otel Cologne

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Keulen

Lindner Hotel BayArena

€ 155p.p.

Vertrek 28-10-2018
4 dagen
Logies & ontbijt

210 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Lindner Hotel BayArena

Am Augustinerplatz

€ 168p.p.

Vertrek 28-10-2018
4 dagen
Logies & ontbijt

18 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Am Augustinerplatz

Art'otel Cologne

€ 124p.p.

Vertrek 30-10-2018
3 dagen
Logies & ontbijt

7 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Art'otel Cologne

Bovenstaande prijzen zijn exclusief Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook