Stedentrip Dresden
Stedentrip Dresden

Stedentrip Dresden

Dresden is de hoofdstad van deelstaat Saksen in Duitsland en gelegen aan de rivier de Elbe. Een deel van de oude stad werd in de Tweede Wereldoorlog vernietigd. Veel gebouwen zijn dan ook deels of helemaal opnieuw opgebouwd. Tot iets na de val van de Berlijnse Muur in 1989 maakte Dresden deel uit van de DDR. Tegenwoordig is de stad erg populair bij toeristen. Veel mensen boeken een stedentrip Dresden vanwege de bezienswaardigheden en mooie omgeving. Naast kerken en paleizen vind je er veel mooie architectuur, zowel oud als modern. Ook voor mensen die een middagje willen shoppen of van het uitgaansleven willen proeven is er genoeg te doen.

Bezienswaardigheden in Dresden

Een van de vele gebouwen die tijdens het Bombardement op Dresden in de Tweede Wereldoorlog deels werd vernietigd is de Frauenkirche. In 2005 werd de kerk na een verbouwing van ruim tien jaar opnieuw geopend. Andere religieuze gebouwen die een bezoek waard zijn, zijn de Kathedrale Sankt Trinitatis en Dreikönigskirche. Tijdens de stedentrip Dresden kom je veel paleizen tegen. De Zwinger en het Residenzschloss springen er het meeste uit. Liefhebbers van musea kunnen in de Staatliche Kunstsammlungen verschillende collecties bekijken. De drukte van de stad even ontvluchten? In de Großer Garten waan je je even in het bos.

Winkelen en uitgaan in Dresden

Wie een dagje wil shoppen moet beginnen op de Prager Straße. Deze autoluwe winkelstraat bevat de bekende ketens, bioscopen en eettentjes. In de oude stad is de Altmarkt een populair plein. In het winkelcentrum zitten zowel grote als kleine winkels met de meest uiteenlopende producten. In de winter is het plein omgetoverd in een grote kerstmarkt. Als je 's avonds nog even op pad wil, is de Altmarkt ook een goed startpunt om een kroegentocht te beginnen. Of breng een bezoekje aan een opera-, theater- of dansvoorstelling. Het nachtleven tijdens de stedentrip Dresden beperkt zich vooral tot de theaters en cafés.

Eten en drinken in Dresden

De Duitse keuken is er een van veel vlees. In de Altstadt en Neustadt barst het van de restaurants waar de typische bourgondische maaltijden met aardappelen op de menukaart staan. Deze zogeheten bierstuben serveren lokale gerechten waar je goed vol van komt. Enkele gerechten die je niet mag overslaan zijn de stoofschotels, goulash en Sauerbraten. Ook het zoete Saksische toetje Quarkkeulchen is om je vingers bij af te likken. Natuurlijk kun je tijdens de stedentrip Dresden ook in eethuisjes terecht voor Italiaanse of Spaanse gerechten.