Stedentrip Dortmund
Stedentrip Dortmund

Stedentrip Dortmund

Dortmund is een Duitse stad die gelegen is in het midden van de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Het is een van de grootste steden van Duitsland. Dortmund werd in de Tweede Wereldoorlog zwaar onder vuur genomen waardoor er weinig oude gebouwen te vinden zijn. De architectuur van de wederopbouw is een mooie mengelmoes van klassiek en modern, wat een rondwandeling door het centrum een aparte ervaring maakt. Tijdens een stedentrip naar Dortmund valt genoeg te zien en te beleven. Gezellige winkelstraten, grote kunstcollecties in musea en een rumoerig nachtleven gelden als de toeristische trekpleisters.

Bezienswaardigheden in Dortmund

Enkele gebouwen met een aardige geschiedenis zijn de U-Toren en Haus Dellwig. Als je je afvraagt hoe het uitzicht van boven de stad is, kun je naar boven in de Florianturm. Vanuit de panoramabar op ruim 140 meter hoogte kun je alvast bekijken waar je naartoe wilt. De toren is gevestigd in het Westfalenpark. Een mooie plek voor een wandeling en vlak bij het voetbalstadion Iduna Park van de club Borussia Dortmund. Cultuurliefhebbers die van kunst en geschiedenis houden moeten zeker naar het Brauereimuseum, DASA, Museum Ostwall en het Deutsches Fußballmuseum. De kleintjes kunnen tijdens de stedentrip Dortmund Zoo uren plezier maken te midden van verschillende diersoorten.

Winkelen en uitgaan in Dortmund

Dortmund is een populaire winkelstad en dat merk je als je door een van de grote straten loopt. Grote winkels, bekende merken en knusse pandjes wisselen elkaar af waardoor je uren zoet bent. Wie het liever wat dichter bij elkaar heeft, kan naar de Thier-Galerie. Dit winkelcentrum bevat allerlei winkels en eettentjes. Het authentieke gevoel tijdens een stedentrip in Dortmund krijg je vooral op een van de markten. Het nachtleven is zeer uitgebreid en komt al vroeg op gang. Van traditionele Bierstuben tot discotheken waar duizenden mensen tot in de late uurtjes dansen, je vindt het er allemaal.

Eten en drinken in Dortmund

Wie aan de Duitse eettentjes denkt, denkt aan gezelligheid, bier en worst. Dat beeld komt aardig overeen met de realiteit in de authentieke bistro's. Een schnitzel of bratwurst geserveerd met aardappelen en groenten is in Dortmund de standaard. De maaltijd wordt weggespoeld met een lekker biertje of goed glas wijn. Na afloop verschijnt er een zoet toetje op tafel. Dankzij het toerisme kun je tijdens een stedentrip in Dortmund ook gewoon kiezen voor een maaltijd uit een andere keuken. Denk hierbij aan Grieks, hamburgers, Italiaans of Aziatisch. Enkele aanraders zijn Pfefferkorn, Namu en Zum Alten Markt.