Stedentrip Bremen
Stedentrip Bremen

Stedentrip Bremen

Bremen is een stad in Duitsland die aan de rivier de Wezer ligt. In de achtste eeuw van onze jaartelling dook de naam Bremen voor het eerst op in de boeken. De eeuwen daarna verliepen voorspoedig tot luchtaanvallen in de Tweede Wereldoorlog de stad voor een groot deel verwoestten. Gelukkig is er tegenwoordig genoeg te zien en doen waarvoor veel mensen een stedentrip Bremen boeken. Denk hierbij aan enkele oude gebouwen, beelden en musea. De Noord-Duitse Hanzestad is met de winkelcentra, restaurants en kroegen ook goed geschikt om lekker te winkelen, eten en uit te gaan.

Bezienswaardigheden in Bremen

Het Rolandstandbeeld werd in 1404 vervaardigd en staat symbool voor de vrijheid van de stad. Dit beeld staat voor het raadhuis opgesteld en beide bouwwerken staan op de Werelderfgoedlijst. Een ander standbeeld dat je tijdens de stedentrip Bremen voor het raadhuis tegenkomt is dat ter ere van de Bremer stadsmuzikanten. De St. Petri, de dom van Bremen, is een mooi gebouw met een bijbehorend museum met oude religieuze kunstwerken. Cultuurliefhebbers kunnen in de Kunsthalle, het Universum Science Center of het Paula Modersohn-Becker Museum terecht om wat sfeer te proeven en kennis bij te spijkeren.

Winkelen en uitgaan in Bremen

Winkelen tijdens de stedentrip Bremen is een waar uitje. Je vindt er niet alleen bekende ketens. Ook voor boetiekjes, kunstwinkels en winkelcentra ben je er aan het juiste adres. De Sogestrasse is de meest bekende straat en voor de aparte dingen moet je in de Böttcherstraße wezen. Liever alles bij elkaar? In winkelcentrum Weserpark of Waterfront kun je je uren vermaken. In de avond wordt het vooral langs de Wezer gezellig. Bij mooi weer kun je er buiten op een terrasje wat drinken. Voor de bekende kroegen kun je het beste naar Das Viertel, de nachtclubs vind je vlakbij het treinstation.

Eten en drinken in Bremen

In Duitsland houden ze van stevig eten en tijdens de stedentrip Bremen kun je daar volop van profiteren. In het centrum en langs de promenade van de Wezer barst het van de gezellige eetcafés, koffiebars en restaurants. De Duitse maaltijden bestaan over het algemeen uit een stuk vlees of worst en iets van aardappelen en wat salade of groenten. Bourgondisch is echter niet het enige wat je op de menukaarten te zien krijgt. Ook Italiaanse, Griekse en Aziatische eetgelegenheden sieren de binnenstad. Bij de maaltijd drinkt men een Duitse witte wijn of een lekker witbiertje.