Stedentrip Duitsland
Stedentrip Duitsland

Stedentrip Duitsland

Duitsland is een prachtig groot land waar heel veel contrasten gemakkelijk samengaan. Het heeft bergen en dalen, pittoreske dorpen en hippe steden, prachtige dierentuinen en gezellige pretparken, maar ook leuke winkels en lekker eten. Kortom, wanneer je een stedentrip naar Duitsland gaat maken, dan kun je uit heel veel facetten kiezen. Gelukkig zijn veel prachtige steden voor je stedentrip gemakkelijk te bereiken met de auto, maar ook met de trein. Zo ben je nog sneller op de plaats van bestemming in Duitsland en kun je optimaal genieten van je stedentrip naar Berlijn. Münster, Düsseldorf of waar de reis je ook naartoe brengt.

Bezienswaardigheden in Duitsland

Waar je ook naartoe gaat in Duitsland, er is altijd voldoende te zien. Een historische stad als Berlijn bijvoorbeeld vertelt het verhaal van oorlog en wederopbouw in de vorm van musea en de Muur. In Keulen ga je natuurlijk tijdens je stedentrip Duitsland de Dom bezichtigen of de Kölner zoo, terwijl je in Münster kunt genieten van een prachtige haven, het Picassoplein en de Allwetterzoo. Duitsland kent ook prachtige natuurgebieden, waar het Schwarzwald er slechts één van is. In het grensgebied met Oostenrijk kom je de eerste Alpen tegen. Een prachtige gordel bergen waar je veel winterpret kunt beleven. Duitsland bevat vele deelstaatjes en bijna iedere deelstaat heeft een eigen heerser gehad. Daarom kom je in het landschap ook veel kastelen en dergelijke tegen die je vaak kunt bezoeken.

Winkelen en uitgaan in Duitsland

Je gaat natuurlijk ook naar Duitsland om lekker te winkelen. Veel hippe modeontwerpers hebben in de grote steden eigen boetiekjes en grote winkels, zodat je alles van je favoriete designer onder een dak vindt. Maar er zijn natuurlijk ook grote warenhuizen tijdens je stedentrip naar Duitsland te vinden. Uitgaan, daar houden de Duitsers ook wel van. In grote steden vind je gezellige clubs en hippe cocktailbars, terwijl je in een dorp altijd terecht kunt in een mooi restaurant of een echt bruin café.

Eten en drinken in Duitsland

Glühwein tijdens de kerstmarkt, een lekker potje bier tijdens familiefeesten of Oktoberfest, en pretzels en bratwurst gaan er natuurlijk ook altijd in. Wanneer je een stedentrip naar Duitsland maakt, dan weet je dat je in iedere streek iets heerlijks kunt proeven. Iedere streek of stad heeft namelijk wel een specialiteit. De Berlinerbol bijvoorbeeld uit Berlijn en de Frankfurter komt uit Frankfurt. In de Elzas geniet je van Flammkuchen en de beste Pumpernickel haal je natuurlijk in Westfalen. Ook kent iedere streek haar eigen bier of wijn. Welke stedentrip naar Duitsland je ook gaat maken, de smaakpapillen worden er in ieder geval gestreeld.

Stedentrip Duitsland